Ένα κοινωνικό εταιρικό σχήμα, με στόχο την ανάπτυξη δικτύου άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, δημιουργείται στον δήμο Ηρακλείου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, παρουσιάζοντας τις νέες κοινωνικές δομές του δήμου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το σχήμα θα προχωρήσει στη δημιουργία δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για την ανακούφιση των πολιτών που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν , οι οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αγγίζουν τις 2.500. Είναι χαρακτηριστικό ότι μήνα με τον μήνα αυξάνονται οι άνθρωποι που προσεγγίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες ζητώντας, κυρίως, τρόφιμα για τα παιδιά τους.

Ο κ. Κουράκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων κοινωνικών δομών του δήμου, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή και τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού απαιτείται η οργανική διασύνδεση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας με τις πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης μέσω της ευρύτερης δραστηριοποίησης όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Οι κοινωνικές δομές που θα δημιουργηθούν στον δήμο Ηρακλείου, όπως τονίστηκε, θα παρέχουν μία δέσμη ομογενοποιημένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα λειτουργούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του δικτύου εντάσσονται, μεταξύ άλλων, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Δομή Παροχής Συσσιτίων, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικός Λαχανόκηπος και Γραφεία Διαμεσολάβησης.

Οι φορείς που αποτελούν το εταιρικό κοινωνικό σχήμα και έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας στον δήμο Ηράκλειου, είναι δεκατρείς καθώς και δύο επιχειρήσεις.