Η πρόταση απογόνων των αγωνιστών του 1821 κατά της υπογεννητικότητας

Ενημέρωσαν γι' αυτήν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρκόπη Παυλόπουλο


ΕΛΛΑΔΑ
14:59
22/01/2019
Η πρόταση απογόνων των αγωνιστών του 1821 κατά της υπογεννητικότητας
15
loading

Μια αρκετά σημαντική πρωτοβουλία σε σχέση με την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στις παραμεθόριες περιοχές της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου αναλαμβάνουν οι απόγονοι των αγωνιστών του 1821.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821, το οποίο τον ενημέρωσε για τη σχετική προώθηση προγράμματος, με σκοπό την ενίσχυση της γεννητικότητας σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Το Συμβούλιο γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία ελληνικών εταιρειών.

Το news.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ομίλου, Κωνσταντίνο Πλαπούτα, ο οποίος δίνοντας ορισμένα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, εξήγησε πως στόχος της πρότασης αυτής είναι, χορηγοί να αναλάβουν τη χρηματοδότηση με το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί το οποίο θα γεννιέται στις περιοχές της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή, για κάθε παιδί που θα γεννιέται σε αυτές τις περιοχές θα αναλαμβάνουν χορηγοί να δίνουν ανά έτος το ποσό των 1.200 ευρώ μέχρι την ενηλικίωσή του.

Εφόσον βρεθούν χορηγοί και η πρόταση προχωρήσει, στόχος είναι να καλυφθούν και άλλες περιοχές. «Είμαστε οι πρώτοι που προτείνουν κάτι τέτοιο», τόνισε σχετικά ο κ. Πλαπούτας.

Σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ομίλου αναφέρεται αναλυτικότερα:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε και όπως επισημαίνεται με ιδιαίτερη ανησυχία από τους ειδικούς επιστήμονες, η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό. Η οικονομική κρίση, μαζί με τη μαζική μετανάστευση νέων στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και την δραματική αύξηση της υπογεννητικότητας, έχουν περαιτέρω επιβαρύνει το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας. Σε πολλές μάλιστα ακριτικές περιοχές, το πρόβλημα δημιουργεί τις βάσεις για μία σοβαρή και μη αναστρέψιμη αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού και δρομολογεί ένα πλήθος από εν δυνάμει επικίνδυνες συνέπειες για την ασφάλεια και την εθνική υπόσταση.

Η αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης στη χώρα μας αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας. Για τον σκοπό αυτό, απαιτείται εθνική πολιτική και ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων. Στον βαθμό που η πολιτεία δεν διαθέτει, διαρκούσης της οικονομικής ύφεσης, επαρκή μέσα για να χρηματοδοτήσει μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική δημογραφική πολιτική, θεωρούμε σκόπιμο να ενθαρρύνει κατά προτεραιότητα την ανάληψη κάθε σχετικής πρωτοβουλίας από ιδιωτικούς φορείς και Ελληνικές επιχειρήσεις, μέσω των εταιρικών προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης που αυτές υλοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 μας προωθεί ένα πρόγραμμα με σκοπό την ενίσχυση της γεννητικότητας σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, με την συνεργασία Ελληνικών εταιρειών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής βασικούς όρους:

Δικαιούχοι: Οικογένειες με ανεπαρκείς οικονομικούς πόρους και μόνιμη κατοικία στην Θράκη ή σε ακριτικά νησιά, οι οποίες θα αποκτήσουν τέκνο από την έναρξη του προγράμματος και εφ’εξής, ανεξαρτήτως του εάν πρόκειται για πρώτο ή επόμενο τέκνο. Την επιλογή των οικογενειών θα αναλάβουν εκπρόσωποι του Ομίλου μας σε συνεργασία με την Εκκλησία και ενδεχομένως και άλλους τοπικούς φορείς βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων στην γεωγραφική περιοχή της Θράκης (συγκεκριμένα στους Νόμους Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) και σε ακριτικά νησιά της χώρας μας.

Επιδότηση: Οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα καταβάλουν μηνιαίο επίδομα 100 Ευρώ για ένα τέκνο ανά οικογένεια (ήδη υφιστάμενη ή εν δυνάμει), από τον μήνα γέννησης του τέκνου και εφ’εξής.

Διάρκεια επιδότησης: Από τον μήνα γέννησης του παιδιού και έως την συμπλήρωση της ηλικίας των 18 ετών.

Προσδοκώμενη έναρξη του προγράμματος: 1η Ιανουαρίου 2019, με την ελπίδα ότι θα έχουν τεθεί σε ισχύ οι σχετικές ρυθμίσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Όμιλος έχει ζητήσει από την πολιτεία να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν την έναρξη του προγράμματος άμεσα και θα ενισχύσουν τον σκοπό όπως εκτέθηκε ανωτέρω. Ως βασικές απαραίτητες ρυθμίσεις αναφέρουμε τις εξής.

α) το χρηματοδοτούμενο επίδομα των 100 Ευρώ ανά μήνα ανά οικογένεια, να εκπίπτει φορολογικά ως δαπάνη της εταιρείας που το καταβάλει, β) το επίδομα αυτό να μην φορολογείται ως εισόδημα των οικογενειών που το λαμβάνουν και γ) το επίδομα αυτό να είναι ακατάσχετο (επιπροσθέτως κάθε άλλου τυχόν ακατάσχετου ποσού) σε περίπτωση που οι οικογένειες-δικαιούχοι έχουν ήδη (ή τυχόν αποκτήσουν στο μέλλον) οφειλές προς τρίτους.

Ο Όμιλος απευθύνεται σε όλες τις Ελληνικές εταιρείες και τις καλεί να υιοθετήσουν να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή και να την εντάξουν ως προτεραιότητα στα εταιρικά προγράμματα τους κοινωνικής ευθύνης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar simply

  Ναι αλλά οι απόγονοι των τούρκων που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην κυβέρνηση δεν θα το δεχτούν ποτέ.

 2. avatar PANKO

  Χα χα χα...
  Τι νομίσαμε...μόνο οι "κρις καλτς"ίδηδες και οι "αντιμνημονιακοί" και οι "Ραφαέλες" είναι...;;;
  Γεμίσαμε..."νούμερα"...

 3. avatar Ok4

  Σ αυτους που εφυγαν για δουλεια στο εξωτερικο!!!!!μην ασχολειστε με την ελλαδα μας την δικια μας ελλαδα που παλευουμε καθημερινα με ρυθμισεις με αγχος και ολα τα στραβα της δεν θα την αφησουμε ΔΕΝ θα κανουμε το χατηρι κανενος να φυγουμε και να εγκαταλειψουμε ελπιζω να γεμισετε λεφτα σ ολες τις τσεπες σας ελπιζω ομως να μην ξαναγυρισετε σ αυτη τη χωρα ουτε για διακοπες προδοτες και αν θα κανουμε παιδια πιστευω οτι θα ερθει η ωρα που το κλιμα θα αλλαξει το πιστευω!!

 4. avatar Mica76

  Μήπως να περνούν πρώτα από ψυχιατρική ανάλυση οι υποψήφιοι γονείς;; Γιατί τί να την κάνεις την επιδότηση αν δεν έχεις την ικανότητα να διαπαιδαγωγήσεις ένα παιδί;; Επιδότηση παίρνουν και οι Ρομά. Και κάνουν παιδιά από τα 13 τους χρόνια. Και μετά ξέρουμε πως καταλήγουν...

 5. avatar Ποιος τους….

  Να παρουν ολοκληρωτικά την Ελλάδα οι.ξενοι μπας και δουμε ασπρη μέρα

 6. avatar Μστ

  Και πως είναι εξακριβωμένο ότι είναι απόγονοι..??

  1. avatar εσυ,παντως,

   σιγουρα δεν εισαι !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. avatar ΝΙΚΟΣ24

  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥ 100 ΕΥΡΩ ΑΣ ΦΤΙΑΧΝΑΝ ΜΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΕΙΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΣΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ .

 8. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Απόγονοι αγωνιστών 21. Ρε τι άλλη βλακεια θα ακούσουμε. Ότι καμένο σωματείο θες στην Ελλάδα θα το βρεις

  1. avatar Ευπατριδης

   Δίκιο έχεις! Βρίθουν τα Εξάρχεια από καμένα σωματεία,και χαμένα κορμιά...

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Για πες ένα;

 9. avatar Γατάκια! !

  Εμείς οι τσυριζαιοι σας προλάβαμε .Λύνουμε ήδη το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες.Όλοι οι άντρες που ήρθαν εδώ και πήραν άσυλο Θα φερουν φέρουν και τις γυνακες τους με τα παιδιά.Ναι και μαντέψτε πόσα παιδιά έχει ο καθένας! Επίσης θα ειναι η χαρα των γυφτων- Ρομά αυτά τα επιδοματα σα τα κουνελια θα γενοβολανε .Εσείς περιμένετε να σας σώσει ο τσυριζα και η νέα δημοκρατία! Η Ελλάδα Έχει τελείωσε η είναι ήδη αργά .Μη αναστρέψιμες συνθήκες και μη αναστρεψιμος δείκτης γεννητικότητας. Τα ηνία της χώρας ήδη τα έχουν αναλάβει οι Αλβανοί οι λαθρο και οι γύφτοι και έπεται τρομερή συνέχεια. Εγώ έφυγα απ την Ελλάδα Γιατί δεν αντεχα άλλο την μιζέρια την απατεωνιά την γκρίνια την μη αξιοκρατία τα κομματικά κριτήρια για να βρεις δουλειά κι αλλα Πολλά. Το ξερω ότι σε 100 χρόνια δε θα υπάρχει Ελλάδα έτσι όπως την γνωρίσαμε.Τα παιδιά θα πληρώσουν δυστυχώς.Καληνύχτα Ελλαδίτσα μας!

 10. avatar cockorakis

  Καλέ αυτοί είναι ωραίοι... Προτείνουν μέτρα με λεφτά άλλων . Ο,τί νά ναι

 11. avatar otinanai_

  xaaxxaxaxa!!! οι απογονοι των αγωνιστων του '21 τους ενδιαφερει η υπογεννητικοτητα αλλα οχι αν δεν υπαρχει χωρα πλεον να μεγαλωσουν τα μελλοντικα παιδια. Αλλιως αντι για υπογεννητικοτητα θα συζητουσαν με τον Προεδρο για την παραιτηση του.

 12. avatar Doncorfu

  Πολιτεια ναι ακριβως οπως το λετε ,κρατος οχι παλι η εκκλησια να παρει μερος οχι ποτε θα καταλαβουμε οτι η εκκλησια ειναι αλλο θεμα . Ειναι πιστη ειναι ιδεολογια . Αλλο ειναι το κρατος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει