Πεταμένα σκουπίδια στους δρόμους των Εξαρχείων, τρυπημένες σακούλες, μπουκάλια και δεκάδες άλλα αντικείμενα αρχίζουν να… πλημμυρίζουν την περιοχή που καταλήγουν πάντοτε οι… τελευταίοι διαδηλωτές των πορειών.

Οι κάδοι των απορριμμάτων έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να… αφήνουν τα σκουπίδια τους στο δρόμο, ακριβώς στα σημεία που ήταν τοποθετημένοι οι κάδοι και για λόγους ασφαλείας αποσύρθηκαν στο αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων και παραμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο που υπάρχει εκεί.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και γι’ αυτό ο δήμος απεύθυνε αίτημα στους δημότες της πρωτεύουσας, παρακαλώντας τους, για λόγους δημόσιας υγείας, να δείξουν κατανόηση και ευαισθησία και να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα τους έξω από τους κάδους ή στα σημεία που έως σήμερα υπήρχαν και για λόγους ασφάλειας έχουν αποσυρθεί.

Πάντως, χθες περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Θεμιστοκλέους, ένα όχημα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων δέχθηκε επίθεση από τους δράστες που πέταξαν βόμβα μολότωφ.

Οι δράστες εξανάγκασαν το πλήρωμα να βγει με τη βία από το όχημα και πέταξαν στη συνέχεια τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Όμως και χθες το μεσημέρι, κουκουλοφόροι εκτόξευσαν μολότωφ σε πυροσβεστικό που είχε φτάσει στα Εξάρχεια για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυτελές Ι.Χ.