Μια χαρούμενη «νότα» στην κακή εικόνα που παρουσιάζουν 319 στέγαστρα στάσεων του ΟΑΣΘ επιχειρούν να δώσουν εθελοντές, που ξεκίνησαν χθες να τις βάφουν με έντονα χρώματα.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του δήμου αναμένει τον αυριανό νέο διαγωνισμό, ελπίζοντας πως θα βρεθεί διαφημιστική εταιρία που θα αναλάβει να «μεταμορφώσει» όλους τους χώρους.

Η σύμβαση του κεντρικού δήμου με διαφημιστική εταιρία έληξε τον Ιούλιο του 2010 με αποτέλεσμα για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα τα στέγαστρα του ΟΑΣΘ να έχουν εγκαταλειφθεί.

Οι διαγωνισμοί που έγιναν το προηγούμενο διάστημα απέβησαν άκαρποι και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε μία προσπάθεια από εθελοντές να «καλλωπίσουν» 30 στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

«Έχουν ήδη βαφτεί πέντε στάσεις και απομένουν άλλες 25. Οι εργασίες γίνονται από εθελοντές του 2012, με τη χορηγία επιχειρηματιών, που θέλουν να μεταμορφώσουν τις στάσεις χρησιμοποιώντας ζωντανά και νεανικά χρώματα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.