Η Τουρκία προκαλεί ακόμη και τις ημέρες των Χριστουγέννων

Δεσμεύονται περιοχές μεταξύ Χίου και Ικαρίας και νότια της Λεμεσού με δύο παράνομες NAVTEX


ΕΛΛΑΔΑ
16:51
24/12/2018
Η Τουρκία προκαλεί ακόμη και τις ημέρες των Χριστουγέννων
5
loading

Ακόμη και τις ημέρες των Χριστουγέννων η Τουρκία δεν σταματά τις αμφισβητήσεις των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Με μια σειρά από παράτυπες NAVTEX, για τις οποίες δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να εκδίδει σε περιοχές που τον έλεγχο ασκούν Ελλάδα και Κύπρος, οι γείτονες «δεσμεύουν» περιοχές για τη διενέργεια ασκήσεων με τη χρήση όπλων.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας και με την παράνομη NAVTEX 1382/18, δέσμευσε περιοχή στα νοτιοανατολικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του FIR Αθηνών, για άσκηση με τη χρήση όπλων.

Ο ίδιος σταθμός εξέδωσε μία ακόμα NAVTEX για άσκηση με τη χρήση όπλων, δεσμεύοντας περιοχή νότια της Λεμεσού για τις 26, 29, 31 Δεκεμβρίου και 2, 4 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.gr, ο σταθμός της Σμύρνης δεν θα μπορούσε να μείνει ανενεργός και έτσι εξέδωσε και αυτός την παράνομη NAVTEX 1402/18, με την οποία δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Χίου και Ικαρίας για την ερχόμενη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.

Οι NAVTEX αυτές ήρθαν ενώ το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για προκλήσεις στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, ότι: «Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ. Αυτή είναι η συμβουλή που δίνουμε στους γείτονές μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Θεμιστοκλής .

  Εάν αι navtex είναι παράνομες και το πολεμικό ναυτικό τίς ανέχεται τίς νομιμοποιεί . Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σε πάει κι στο κρεβάτι . Εάν ήμουν εγώ ο Αποστολάκης με την ειδοποίηση των βαρβάρων , αμέσως θα έστελνα στόλο που θα τούς περίμενε μεταξύ τον τόπο των ασκήσεων καί τόν λιμένα της επιστροφής τούς για να μετά τών ασκήσεων τους να τούς κάνω εγωγε ένα πρακτικό ιδιωτικό μάθημα , όταν παίζω σκάκι προτιμώ τα μαύρα όταν ο αντίπαλος του αρέσουν εντυπωσιακές κινήσεις , τα άσπρα κάνουν navtex τα μαύρα απαντούν με ναυμαχία μετά που τα άσπρα ξοδέψουν τα πυρά τους στην navtex .

 2. avatar lololo

  Δεν έχω καταλάβει κάτι. Άμα οι NAVTEX είναι παράνομες, τότε πως ακριβώς δεσμεύονται οι περιοχές...? Μήπως λέω μήπως τα τραγικοποιούμε λίγο για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και οι παράνομες NAVTEX πολύ απλά δεν παίρνουν ποτέ έγκριση και άρα δεν πραγματοποιούνται και άρα τελικά δεν "δεσμεύεται" ποτέ καμία περιοχή?

 3. avatar Παΐσιος ο Αγιορείτης

  Τώρα στέλνω ξανθό γένος. Μισό λεπτάκι

  1. avatar Κωσμὰς Αἰτωλός .

   Ὁ Θεὸς βοηθὸς ἀλλὰ κούνα τὰ χεράκιά σου.

 4. avatar Πασκαλς

  εμετικοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει