Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρου Καράογλου η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε λαϊκή ειρηνική παρέλαση μετά το τέλος της μαθητικής.

Προηγήθηκε η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης το 1912. Στην τελετή συμμετείχαν 40 έφιπποι και 700 στρατιώτες, οι οποίοι διέσχισαν το κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο Λευκό Πύργο.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται επί ποδός ενώ την εμφάνιση του έκανε και ο προστατευτικός φράκτης κοντά στην εξέδρα των επισήμων.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος κ. Ιωάννης Σηφάκης, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012, υπογράμμισε τα εξής:

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων. Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας».