Λουκέτα στην αγορά των υγρών καυσίμων φέρνει η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης της βενζίνης ως απόρροια και της εκτόξευσης της μέσης τιμής της στα 1,5 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι ότι η νέα άνοδος που θα φέρει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου θα προκαλέσει νέο κύμα λουκέτων στην αγορά όπου η πτώση της κατανάλωσης σε όγκο από τις αρχές του έτους αγγίζει το 30% και των κερδών το 20%.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς από τις αρχές του έτους λουκέτο έχουν βάλει περισσότερα από 300 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 50 πρατήρια δραστηριοποιούνταν εντός της Αττικής.

Σύμφωνα με τους ίδιους η μέση τιμή της βενζίνης από την 1η Ιουλίου θα διαμορφωθεί στο 1,54 ευρώ το λίτρο, στα τουριστικά θέρετρα της χώρας όπως φοβούνται πολλοί θα ξεπεράσει ακόμη και το 1,8 ευρώ το λίτρο, ενώ σημαντικές παραμένουν και οι αποκλίσεις τιμών ανά νομό.

Την ίδια ώρα κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η τιμή της βενζίνης να εκτοξευθεί στα 2 ευρώ το λίτρο αν οι διεθνείς τιμές αυξηθούν ως επακόλουθο της οικολογικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού από τη διαρροή πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή της BP.

Πηγή: euro2day.gr – Της Αλεξάνδρας Γκίτση