Με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη λίγο πριν τις 10 το πρωί ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο χαμογελώντας προς τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν υπομονετικά για μια δήλωση και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην αίθουσα όπου ξεκίνησε η δίκη.

Αρχικά, ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας είπε πως «ήταν κακοποιοί, δεν ήταν δολοφόνοι» – αναφερόμενος στους δύο Ρεθυμνιώτες που κατηγορούνται και οι οποίοι διατηρούσαν, μαζί του, προσωπική επαφή κατά την διάρκεια των έξι μηνών. «Ο καθένας είχε τον ρόλο του» απάντησε στην ερώτηση για την δομή της οργάνωσης των απαγωγεών του.Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη να απαντήσει για τα μέρη που κρατούνταν και ο ίδιος στάθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2017: «Το τρίτο κρυσφύγετο ήταν σε ένα μαντρί κοντά σε εκκλησία. Την παραμονή του Αγίου Πνεύματος άκουσα καμπάνες και κοντά εκεί γύρω στα 100 άτομα ενώ μετά τον εσπερινό άκουσα και πυροβολισμούς».

Η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία επρόκειτο να ξεκινήσει την προηγούμενη Δευτέρα ωστόσο αναβλήθηκε για σήμερα μετά από αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων καθώς ο δικηγόρος του απουσιάζε στην Αθήνα και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας και κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, είναι ο πρώτος μάρτυρας στην πολύκροτη δίκη που έχει συγκεντρώσει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ελλάδας.