«Εμείς είμαστε εδώ, αν έχουν τα κότσια ας έρθουν. Για να τους γνωρίσουμε και καλύτερα», λέει στο newsbeast.gr ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος. «Δεν τους φοβόμαστε. Ας κοπιάσουν στο ναό του Κυρίου και ας πράξουν ό,τι αγαπούν».

Ο μητροπολίτης πριν από λίγες ημέρες έγραψε μία επιστολή στην οποία αναφερόταν στην παράσταση «Corpus Christi» καθώς και στη δράση της Χρυσής Αυγής έξω από το θέατρο Χυτήριο. «Ο τρόπος που μίλησαν, δείχνει ότι είναι αυτοί που εθίγησαν. Εγώ ούτε έχω τρομάξει ούτε έχω φοβηθεί. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να μου επιβεβαιώσουν και στην πράξη αυτά που λέω γι’ αυτούς, ας έρθουν», συνεχίζει.

Και εξιστορεί με τι χυδαιότητα τον απειλούσαν. «Προχθές το βράδυ κάποιος άγνωστος τηλεφώνησε στον Μητροπολιτικό Ναό. Απάντησε στο τηλέφωνο ο νεοκόρος και εμένα ο άγνωστος με εξύβρισε χυδαιότατα και απείλησαν ότι θα μας βάλουν φωτιά και θα μας κάψουν.

Πήραν στη συνέχεια τον πρωτοσύγκελο στη Μητρόπολη και του είπαν ότι “Θέλουμε να καταγγείλουμε τον μητροπολίτη Παύλο”. Εκείνος λοιπόν τους απάντησε: “Ποιοι είστε εσείς που θέλετε να τον καταγγείλετε; Γιατί εγώ βλέπω απόκρυψη”. Απάντησαν: “Δε μπορούμε να σας πούμε” κι εκείνος είπε: “Τότε εγώ με ανώνυμους ανθρώπους δεν μιλάω, χαίρετε” και τους έκλεισε το τηλέφωνο», αναφέρει.

Τεράστια έκταση του θέματος

Ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι το θέμα πήρε τεράστια έκταση, γεγονός που δεν περίμενε. «Ομολογώ ότι δεν περίμενα ότι θα έπαιρνε τέτοια έκταση το θέμα και ότι τελικά θα ικανοποιούσε τόσο πολύ το δημόσιο αίσθημα. Πρέπει να σας πω ότι έχω πάρει ακόμη και από τους πιο απίθανους ανθρώπους μέχρι και γράμματα, οι οποίοι σε αυτά εκφράζουν την ευχαριστία τους. Μέχρι και άγνωστοι πολίτες από το εξωτερικό μου έχουν στείλει γράμματα. Δεν φανταζόμουν αυτή την έκταση».

Και συμπληρώνει: «Δεν έχω μετανιώσει καθόλου που δημοσιοποίησα τις σκέψεις μου. Θεωρώ ότι ήταν χρέος μου να πω αυτά τα οποία είπα σε μια εποχή τέτοιας σύγχυσης και τέτοιου μπερδέματος».

Και φυσικά δεν έχει αλλάξει καθόλου τα πιστεύω του για την «χυδαία» παράσταση, όπως χαρακτηρίζει, το «Corpus Christi». «Θεωρώ ότι δεν πρόκειται για τέχνη. Άλλο πράγμα είναι η τέχνη και άλλο πράγμα είναι η χυδαιότητα. Η τέχνη έχει μέσα της κάτι το ωραίο και το ευγενικό που στερείται η συγκεκριμένη παράσταση», καταλήγει.