«Είμαι 47 χρόνια δικηγόρος και προσπάθησα να βρω χωρίς επιτυχία περιστατικό φοιτήτριας να έχει υποστεί τέτοιο βασανισμό από δύο άνανδρα υποκείμενα» δήλωσε ο Ευάγγελος Γκιουγκής, θείος της 21χρονης φοιτήτριας που βρήκε τραγικό θάνατο στη Ρόδο και δικηγόρος της οικογένειας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο κ. Γκιουγκής με τη διπλή ιδιότητα του συγγενή της φοιτήτριας και του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής αναφέρθηκε στο περιστατικό, τονίζοντας στοιχεία της προσωπικότητας της νεαρής κοπέλας, η οποία, όπως είπε, αντιστάθηκε στη βαρβαρότητα και δεν υπέκυψε στην άνανδρη βία.

«Όπως ξέρετε, και έχει ομολογήσει ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, η ίδια αντιστάθηκε και δεν υπέκυψε στη βαρβαρότητα του κτηνώδους ανδρισμού των δολοφόνων της. Και γι’ αυτό βρέθηκε στο χώμα. Αφού λοιπόν τη βασάνισαν, τη βίασαν, στη συνέχεια μισολιπόθυμη, ζωντανή την πέταξαν στη θάλασσα όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Αυτό για εμένα αποτελεί ηρωισμό, διότι ήταν μια κοπέλα δύο μέτρα σχεδόν. Αποτελεί ηρωισμό το ότι δεν υπέκυψε στις ορέξεις τους. Είναι σημαντικό και αναδεικνύει την προσωπικότητά της, διότι πράγματι ήταν μια κοπέλα λεβέντισσα και αποδείχθηκε και από τα πράγματα ότι χάρη σε αυτή την προσωπικότητα που είχε η ίδια, πέρα από την καλοκαρδία της και τη φιλαλληλία της και το ήθος της, αναδεικνύονται και άλλα στοιχεία της μέσα από τον τραγικό θάνατό της».

Για το περιστατικό εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των δύο κατηγορουμένων:

«Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Είμαι 47 χρόνια δικηγόρος και έψαξα να βρω παρόμοιο περιστατικό κάποιας φοιτήτριας που να έχει υποστεί τέτοιο βασανισμό από δύο άνανδρα υποκείμενα, κτήνη, για να μην πω καθάρματα, και να τη ρίξουν και στη θάλασσα, ενώ είχαν κάνει τον βιασμό, την είχαν βασανίσει, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν, τη χτύπησαν με σίδερο. Καταλαβαίνετε δηλαδή την αγριότητα των ανθρώπων και τη φύση του πράγματος, καθώς η κοπέλα έμεινε ανυπεράσπιστη στα χέρια τους και στο τέλος αφού την πέταξαν στη θάλασσα για να εξαφανίσουν τα ίχνη της αποτρόπαιης πράξης τους, προσπάθησαν επί πέντε μέρες για να μην σας πω και σήμερα ακόμη να μην μιλάνε και να μην ομολογούν την πράξη τους και να έχουν έστω μία σχετική μεταμέλεια για τις ενέργειές τους».

Ο κ. Γκιουγκής εξέφρασε και την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την υπόθεση η ελληνική δικαιοσύνη:

«Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει το καθήκον της και τα καθάρματα θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, ώστε η κοινωνία να καταλάβει ότι η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της».