«Αθεόφοβοι» έστησαν ιστοσελίδα για… ηλεκτρονικά τάματα

Εξώδικο από το ΔΣ του ιερού προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου


ΕΛΛΑΔΑ
5:47
06/12/2018
«Αθεόφοβοι» έστησαν ιστοσελίδα για… ηλεκτρονικά τάματα
10
loading

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα μεγάλο, κουραστικό και ακριβό ταξίδι για να πραγματοποιήσουμε το τάμα μας, για να ανάψουμε μια λαμπάδα στην Παναγία της Τήνου, για να τιμήσουμε έναν Άγιο ή να προσευχηθούμε σε μία από τις τόσες θαυματουργές εικόνες της πίστης μας. Για εσένα, όμως, που κατοικείς σε άλλη χώρα δεν ισχύει το ίδιο. Μοιραζόμαστε την ίδια πίστη. Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη σου να εκφράσεις ευγνωμοσύνη για το καλό που σου συνέβη ή να ζητήσεις βοήθεια και ελπίδα»! Με αυτά τα λόγια η ιστοσελίδα με το… ευρηματικό όνομα domytama.gr καλωσορίζει τους πιστούς!

Η σελίδα δίνει στους πιστούς τη δυνατότητα να επιλέξουν όποια εκκλησία ή μοναστήρι επιθυμούν για να κάνουν το τάμα τους. Στην κορυφή των επιλογών, μάλιστα, βρίσκονται τέσσερις δημοφιλείς επιλογές: η Παναγία της Τήνου, το μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα και βέβαια ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στην Εύβοια.

Και σα να μην έφταναν τα ηλεκτρονικά τάματα η σελίδα δίνει στους πιστούς ακόμα περισσότερες επιλογές όπως: Θεία Λειτουργία σε εξωκλήσι, Θεία λειτουργία Κυριακής on line, Αγιογράφηση Ιερού Ναού, Αγορά Εικόνας, Επιμνημόσυνη Δέηση - Θρησκευτικό Μνημόσυνο και Αρτοκλασία!

Η πρώτη αντίδραση

Κατηγορηματικά διαψεύδει το ΔΣ του ιερού προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δημοσιεύματα για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών «ταμάτων» στον εν λόγω ιερό χώρο.

Αναλυτικότερα, το ΔΣ του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου της Μητρόπολης Χαλκίδος ανακοινώνει:

1. Το ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη, με την εν λόγω πρωτοβουλία.

2. Ο σεβασμιώτατος πρόεδρος, μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ιερείς - εφημέριοι του ιερού προσκυνήματος και το προσωπικό αυτού δεν εγκρίνουν την πρακτική αυτή, ούτε άλλες παρόμοιες, ούτε φυσικά διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ανάμειξη έχουν στις αναφερόμενες στην ιστοσελίδα ενέργειες.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον νομικό του σύμβουλο την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ζητώντας να αφαιρέσουν από αυτή την οποιαδήποτε αναφορά στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Ιωάννης Ματθαίος

  Τώρα που αποδείχτηκε ότι είναι ψεύτικο, θα ήθελα να δω τι λένε τα κανάλια και όσοι κοροϊδεύουν . ΜΟΚΟ τώρα Ε;;; Να μάθετε να ξεχωρίζετε, η Εκκλησία δεν κάνει τέτοια. Προφανώς Hoax Δωδεκαθειστων ...

 2. avatar Ορθόλοξη Δύναμη

  Οποιος γνωρίζει το email του θεού να μας το δώσει.

 3. avatar Χοντρή κονομα

  Λεμε η θρησκεία πολλά τα λεφτά βλεπε παντού χρήμα αυτά δίδασκε ο Χρήστος ρε λαμό.ια ξεφτί..ες

 4. avatar 06:56

  Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι θρησκεια, είναι Ζωή.Εγω είναι η οδός η αλήθεια η ζωή, Εγώ είμαι η ανασταση και η ζωή,Εγώ είμαι το φως του κόσμου,Εγώ είμαι η άμπελος εσείς τα κλήματα,Εγώ είμαι το Α και το Ω,η Αρχή και το Τέλος,ο Παντοκράτωρ, ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, μόνο μέσον Εμού.Εγω και ο Πατήρ ένα είμεθα.Εγω κατοικώ μέσα στον Πατέρα,και ο Πατέρας μέσα σε μένα,αν κάνετε το θέλημα μου,εγώ και ο Πατέρας θα κατοικούμε μέσα σας.Οστις φαγει την σάρκα μου και πιει το αίμα μου έχει ζωή αιώνια.Ο ερχόμενος προς εμέ,δεν θέλω εκβάλει έξω.Ελατε προς εμένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι,Παγκόσμια πρόσκληση του Ιησού Χριστού.

 5. avatar Το γεγονός είναι ότι

  η τεχνολογία "προχώρησε" κι από την του Αιγάλεω !Φτάσαμε στο DO MY TAMA,
  και αντί οβολού στο παγκάρι, θα "ρίχνουμε" bitcoin! Κι άσε τον άλλο να λέει ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες σαν την γη !

 6. avatar 06:56

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Ιησού Χριστό.Ο Θεός είναι πνεύμα,και ο άνθρωπος πρέπει να προσκυνά τον Θεό,εν πνεύματι καί αληθεια.Αυτα τα λόγια και άλλα πολλά, είπε ο Ιησούς Χριστός στην Σαμαρειτιδα,στην Αγία Φωτεινή.Το πρόβλημα είναι η καρδιά του ανθρώπου,η οποία ζητά πάντα να κάνει τα θελήματα της σάρκας.Αποτελεσμα απορρίπτει ολόκληρο τον Λόγο του Θεού,τον κομματιάζει σε χιλιάδες κομμάτια, δημιουργεί δόγματα, προσθέτει την ειδωλολατρία, προσκυνά τα πάντα, κάνει τάματα και αφιερώματα, στην θέση του Θεού Πατέρα, Ιησού Χριστού, Αγίου Πνεύματος, τοποθετεί και άλλα πρόσωπα, φωνάζει ο Ίδιος ο Θεός, εμένα μόνον θα προσκυνάτε,δεν θέλω να μου προσφέρετε υλικά πράγματα, εκείνο που ζητώ από εσάς άνθρωποι, είναι να κάνετε το θέλημα μου,και να μου δώσετε μόνο την καρδιά σας, διότι από αυτήν προέρχονται όλες οι εκβάσεις της ζωής σας.Αλλα ο άνθρωπος,δεν υπακούει, διότι θέλει την δική του δόξα,το χρήμα,και από μόνος του σκληραίνει την καρδιά του.Η εκκλησία του Χριστού δεν πλουτίζει.Παντες εργάζονται,πάντες έχουν οικογένειες, πάντες υποτάσσονται στο θέλημα του Θεού,και βοηθά τους πραγματικά θελοντες βοήθεια.Η εκκλησία είναι αποστολική,για όλη την ανθρωπότητα,και δείχνει Ενα Πρόσωπο τον Ιησού Χριστό.Και διδάσκει μόνο τον Λόγο του Θεού,την Καινή Διαθήκη.Και μέσα από την Καινή αντιλαμβάνεται την Παλαιά.Η εκκλησία διδάσκει Αιώνια Εκκλησία δεν είναι τα κτήρια, είναι το σώμα του Ιησού Χριστού,και ο Ιησούς είναι η κεφαλή του σώματος.

  1. avatar Σανός.

   Κι άλλη καμένη φλάντζα.

   1. avatar alekos

    ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ,ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΤΑ ΚΑΝΕΙ COPY PASTE ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ.

    1. avatar Αληθής Λόγος

     Η ελλαδική εκκλησία αναγνώρισε τις αιρέσεις ως εκκλησίες στη σύνοδο της Κρήτης. Αλλά εσύ ως κοιμήσης δεν πήρες χαμπάρι τίποτα. Φάε σανό και πήγαινε να φιλησεις την παντουφλα του πάπα

     1. avatar alekos

      ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ,ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ,ΞΕΝΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΝΗΡΟ ,ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει