Εκλογές για την ανάδειξη των οχτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης προκήρυξε το πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Συνεδρίων του κτιρίου ΓΔ του πανεπιστημίου, από τις 09.00 – 12.00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, υπέβαλαν υποψηφιότητα για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης 15 καθηγητές για τις εκλογές που έχουν οριστεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στην αίθουσα Συγκλήτου της πρυτανείας στην Κομοτηνή από 9.00–16.00, ενώ την ίδια μέρα οι φοιτητές του πανεπιστημίου θα εκλέξουν τον εκπρόσωπό τους στο Συμβούλιο, σε ξεχωριστή διαδικασία που θα ορίσουν οι ίδιοι.

Από τους εκλογικούς καταλόγους προκύπτει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά (στις σχολές Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας) 583 μέλη ΔΕΠ.

Οι υποψήφιοι για το νέο Συμβούλιο είναι: Καραγιάννης Χρήστος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Καραµπίνης Αθανάσιος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Κατρούγκαλος Γεώργιος (καθηγητής Κοινωνικής ∆ιοίκησης), Κοζοµπόλης Βασίλειος (καθηγητής Ιατρικής), Κουκλάκης Γεώργιος (αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής), Κυριακού Γεώργιος (καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), Μαλτέζος Ευστράτιος (καθηγητής Ιατρικής), (Μαυροµµάτης Γεώργιος (καθηγητής ΤΕΦΑΑ), Μπότσαρης Κωνσταντίνος (αναπληρωτής καθηγητής Νοµικής), Παντοκράτορας Αστέριος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Παπαµάρκος Νικόλαος (καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), Παύλου Στέφανος (καθηγητής Νομικής), Πρωτόπαπας Άγγελος (καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών), Σιµόπουλος Κωνσταντίνος (καθηγητής Ιατρικής), Τσαουσίδης Βασίλειος (καθηγητής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).