Ο «Παπανικολής» ανοίγει τις «πόρτες» του και περιμένει τους επισκέπτες του.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα πλεύσουν στο Φάληρο και θα καταπλεύσουν στον Πειραιά για τον επίσημο εορτασμό των εκατό χρόνων από τον απόπλου του Ελληνικού Στόλου για τους Νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους.

Ανάμεσα στα πολεμικά πλοία θα είναι και το υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο είναι γνωστό ότι γέρνει… Είναι το πρώτο και το μόνο από τα τέσσερα που ανέλαβαν να ναυπηγήσουν οι Γερμανοί.

Οι πολίτες, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα μπορούν να επισκέπτονται το υποβρύχιο «Παπανικολής» που θα πιάσει στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου).

Αυτό θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 15.00 μέχρι τις 19.00 την Παρασκευή, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 και από τις 15.00 μέχρι τις 19.00 το Σάββατο, ενώ την Κυριακή 7 Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να το επισκέπτονται από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 13.00.

Ο επίσημος εορτασμός των 100 ετών από τον απόπλου του Ελληνικού Στόλου για τους Νικηφόρους Βαλκανικούς Πόλεμους θα γίνει αύριο Πέμπτη στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.