«Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προήλθε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου, που πέθανε έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, Χρύσα Πετσιμέρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο,«οι ιατροδικαστές»,  που την Τρίτη παρουσίασαν την έκθεσή τους για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου «έχουν καταγράψει κατ’ αρίθμηση περίπου στα 23 χτυπήματα σε όλο του το σώμα».

Η κ. Πετσιμέρη σημείωσε, επίσης, ότι «πέραν από το λιντσάρισμα έξω από το κοσμηματοπωλείο, ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε και από τους αστυνομικούς και επίσης δέχθηκε ένα λάκτισμα από διασώστη του ΕΚΑΒ, το οποίο φαίνεται καθαρά στο βίντεο που έχουμε στην κατοχή μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο καταλαβαίνετε ότι είναι πέρα από τη λογική, το γεγονός ότι ενώ οι διασώστες του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, τοποθετώντας γάζες στο κεφάλι του που αιμορραγούσε, μετά από αυτό τον άφησαν ημιθανή στο έδαφος, ενώ ήταν αναίσθητος, χωρίς να του κάνουν τα δέοντα για την ανάνηψη από τη λιποθυμία. Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο. Στις 15:04 εντός ασθενοφόρου δεν είχε πλέον κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί. Δεν είχε σφυγμούς, δεν είχε τίποτα» πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου.

Σύμφωνα με την ίδια «πρέπει να αποδοθούν ευθύνες παντού. Η οικογένεια απαιτεί να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί στον θάνατό του» προαναγγέλλοντας ότι «θα ασκηθούν μηνύσεις εναντίον όλων των εμπλεκομένων».

Η κυρία Πετσιμέρη διευκρίνισε, τέλος, ότι «είναι ανυπόστατο ότι ο θάνατός του Ζακ προήλθε από κρίση πανικού, όπως ειπώθηκε. Ο ιατροδικαστής εξήγησε με σαφήνεια ότι είναι ένα οργανικό στρες,  ένα σοκ που υπέστη ο οργανισμός από τα πολλαπλά χτυπήματα».

Σε ερώτηση για το πώς οι διασώστες δεν αξιολόγησαν σωστά την κατάσταση, η δικηγόρος τόνισε: «Προφανώς θεώρησαν ότι είναι ένα ακόμη πρεζόνι στην περιοχή και τον άφησαν έτσι».