Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην προώθηση από την διυπουργική της ένταξης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την τρόικα, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διυπουργική συνάντηση των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας προκύπτει ότι το έλλειμμα του Οργανισμού θα κλείσει φέτος στα 2 έως 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη του προς όλους τους παρόχους ανέρχονται στα 3 δισ. ευρώ. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η τραγική οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ θα συμπαρασύρει το ταμείο μας με αποτέλεσμα να το εξαθλιώσει».

Ο ΙΣΑ σημειώνει, επίσης, πως «επειδή γνωρίζαμε την ως άνω κατάσταση είχαμε παρέμβει, ήδη από τον Μάιο του 2012, προκειμένου να μην ενταχθεί το ΕΤΑΑ στον θνησιγενή ΕΟΠΥΥ και πράγματι είχαμε καταφέρει την αναστολή ένταξης του, επικαλούμενοι την βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ την οποία προκάλεσαν οι λάθος πολιτικές τόσο της Διοίκησής του, όσο και των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας, Εργασίας & Γεν. Γραμματείας Κοιν. Ασφαλίσεων να συμπαρασύρουν το ΕΤΑΑ», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, απευθύνουν κάλεσμα για την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου και 12μ.μ. στα γραφεία του ΙΣΑ για την αποτροπή της ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης οι εκπρόσωποι των φορέων του Πανελλαδικού Πανυγειονομικού Μετώπου Χρηστών και Παρόχων Υγείας για την «έγκαιρη παρέμβαση εγκαίρως από κοινού και την αποφυγή της κατάρρευσης του βιώσιμου ταμείου».