Την ανησυχία του τόσο για τα κενά στις σχολικές αίθουσες όσο και για τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημ. Πέππες, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και χιλιάδες μαθητές καθίσουν στα θρανία.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Πέππες, οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση με αποτέλεσμα τα σχολεία να μην έχουν χρήματα τόσο για πετρέλαιο όσο και για υλικά καθαριότητας.

Σε ο,τι αφορά τα κενά στα σχολεία, ο κ. Πέππες είπε πως η χρονιά αρχίζει υπό αντίξοες συνθήκες καθώς από τη μία οι αυξημένες συνταξιοδοτήσεις από την άλλη ο περιορισμός των προσλήψεων έχει προκαλέσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, όπως είπε ο κ. Πέππες, έχουν ζητήσει από τη υπουργό Παιδείας τα κενά που είναι μόνιμα, προκύπτουν δηλαδή από αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, να καλυφθούν με μόνιμο τρόπο και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα να παραμείνει στους 25.   

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.