Ανάμεσα στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών ΜΜΕ βρέθηκε η σημερινή πανελλαδική απεργία, με τα περισσότερα Μέσα να προβάλλουν τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Σύνταγμα μετά την πορεία.

Στην Ισπανία, οι πολίτες της οποίας διαδήλωναν χθες, η El Pais γράφει ότι η «γενική απεργία
κατά της λιτότητας παραλύει την Ελλάδα». Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στα μέτρα που, όπως σημειώνει, θα επιδεινώσουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατομμύρια έλληνες πολίτες.

Η ιταλική Repubblica, στην ιστοσελίδα της φιλοξενεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από την Αθήνα, στο οποίο κάνει λόγο για δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Η πορτογαλική τηλεόραση, προβάλλει τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα, με τον τίτλο «συγκρούσεις στην Αθήνα, την ημέρα της γενική απεργίας», ενώ στο ρεπορτάζ της αναφέρεται στα σχεδιαζόμενα μέτρα και τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Η γαλλική Le Monde, στην ηλεκτρονική έκδοσή της γράφει ότι «η πορεία διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε οδομαχία με δακρυγόνα και μολότοφ».

Στο bbcnews.com, οι εξελίξεις στην Αθήνα είναι πρώτο θέμα, με τίτλο «Συγκρούσεις στην Αθήνα, η Αστυνομία εκτοξεύει δακρυγόνα».

H διεθνής έκδοση του cnn.com επίσης προβάλλει ως πρώτο θέμα την απεργία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, με τίτλο «Χιλιάδες Έλληνες διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας». Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι η γενική απεργία είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην πανελλαδική απεργία, έχοντας ως τίτλο το σύνθημα «Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα».