Το σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι γονείς και κηδεμόνες του ιδρύματος «Παιδική Στέγη» συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας, με θέμα «Το πέταγμα των παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς “Παιδική Στέγη”, οι ευθύνες του ιδρύματος και της κυβέρνησης», διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού ΚΡΩΣΦΗΛΔ στο Κερατσίνι.

«Η προσχολική αγωγή είναι κοινωνικό αγαθό και γι’ αυτό δικαίωμα κάθε παιδιού και υποχρέωση του κράτους να καλύψει ποσοτικά και ποιοτικά όλον τον παιδικό πληθυσμό δωρεάν με ενιαίο τρόπο και όχι να μετατρέπεται σε εμπόρευμα», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του σωματείου των Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Γιώργος Μπουλούγαρης.

«Η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλου, δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσουν και οι 5 παιδικοί σταθμοί και κυρίως αυτός στο Κερατσίνι διατηρώντας τη χρηματοδότηση στα περσινά επίπεδα», ανέφερε, επίσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.