«Μου επιτέθηκαν στην Κυψέλη και είχαν πρόθεση να μου κάνουν κακό. Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην συμβεί το παραμικρό. Αλλά δεν είναι λύση να φοβόμαστε στη χώρα που γεννηθήκαμε», αναφέρει στο newsbeast.gr o καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιά στην «Οικονομική της Εργασίας», και πρώην βουλευτής, Θεόδωρος Κατσανέβας, που δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους πριν από κάποιους μήνες.

Ο κ. Κατσανέβας, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, είναι επικεφαλής του εξωραϊστικού, πολιτιστικού και οικολογικού συλλόγου της πλατείας Ομονοίας και των γύρω περιοχών της Αθήνας «Θησέας» και το γραφείο του βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και γι’ αυτό, όπως αναφέρει, έχει κάθε λόγο να μιλά για τα προβλήματα του τόπου καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι μένουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα.

Τονίζει μάλιστα ότι κάθε χρόνο έρχονται παράνομα από την Τουρκία περισσότεροι από 300.000 λαθρομετανάστες και η χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών που έχει ως αποτέλεσμα το κέντρο να έχει μετατραπεί σε γκέτο αλλοδαπών. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, όπως συνεχίζει, μαζί με άλλους φορείς της περιοχής, έχει αποστείλει υπομνήματα και επιστολές για να βρεθεί μία λύση στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ομόνοιας.

«Εδώ και αρκετό καιρό με το σύλλογο που υπάρχει στην περιοχή για την προστασία της ομαλότητας έχουμε στείλει σύντομα υπομνήματα, σαφή και συγκεκριμένα, προς όλες τις κατευθύνσεις. Από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, τους αρμόδιους υπουργούς, τους επικεφαλής των κομμάτων» αναφέρει. Για να συνεχίσει: «Πρέπει να πω ότι από κάποιους βρέθηκε ανταπόκριση, από κάποιους άλλους όμως, ήταν σαν να απευθυνόμαστε στου “κουφού την πόρτα”».

Την ίδια στιγμή πάντως, ο κ. Κατσανέβας αναφέρεται και στο πρόβλημα κράτησης των αλλοδαπών στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, τα οποία πλέον δεν χωρούν άλλους κρατουμένους. «Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες αλλά ούτε και τα μέτρα πολιτικής που χρειάζονται. Έπρεπε να υπήρχαν ανθρώπινες εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής αυτών των ανθρώπων που έρχονται παράνομα στη χώρα μας. Ξέρετε, μπορούν στρατόπεδα να μετατραπούν σε τέτοιους χώρους. Εκεί θα μπορούν να συγκεντρώνονται οι λαθρομετανάστες, να διαβιούν, να απελαύνονται, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Δείτε φωτογραφίες και από τη διάρρηξη στο γραφείο του: