Το αίμα των μελών και των υποστηρικτών της εθελοντικής αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής προορίζεται και για αλλοδαπούς. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου.

«Οποιοσδήποτε δίνει αίμα εν γνώσει του διότι ενυπόγραφα δίνει αίμα δέχεται ότι το αίμα του μπορεί να διατεθεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη ασχέτως θρησκείας, φυλής, χρώματος, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων», αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου.

Και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση: «Συνεπώς, και το αίμα που θα συλλεχθεί από την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή μπορεί να διατεθεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο το έχει ανάγκη και όχι αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες πολίτες».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης πάντως στέκεται και στις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής και λέει χαρακτηριστικά: «Εάν η Χρυσή Αυγή αντιδράσει, σημαίνει ότι δεν θα υπογράψουν τα μέλη της ή όσοι πάνε να δώσουν αίμα αυτή τη δήλωση. Άρα, δε θα δώσουν αίμα».

Η Χρυσή Αυγή, πάντως, υποστηρίζει ότι: «Επιθυμία μας είναι όλα τα θέματα είτε πρόκειται για αίμα, είτε για δουλειές είτε για τρόφιμα να αφορούν αποκλειστικά και μόνο Έλληνες πολίτες και όχι ξένους λαθρομετανάστες. Εδώ είναι Ελλάδα και όχι Καμπούλ», διαμηνύουν. Και τονίζεται ότι: «Η Χρυσή Αυγή εγγυάται και διασφαλίζει ότι το αίμα από την εθελοντική αιμοδοσία θα πάει αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες».

Ακούστε τη δήλωση του κ. Παπαστεργίου