Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, για την προσαγωγή νεαρής μουσικού, πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και καλλιτεχνικά σχολεία της πόλης. Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη «Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος στέκεται στο πλευρό αυτών των  παιδιών που ασκούν την τέχνη τους στον δρόμο. Είμαστε κοντά στο να απαλειφθεί η μεταξική διάταξη που μας τυραννά. Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το τι είναι αυτό που προκαλεί την επαιτεία και όχι να γίνονται διώξεις και κυνηγητά. Θα συνεχίσουμε μέχρι να γκρεμιστεί εντελώς αυτός ο νόμος, δεν πρόκειται να σταματήσουμε», δήλωσε ο γνωστός μουσικός, Δημήτρης Ζερβουδακης. «Μας σόκαρε πολύ αυτό που έγινε. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που έγινε όλο αυτό στις 7 το απόγευμα της Κυριακής. Η σύλληψη αποτράπηκε χάρις την παρέμβαση του Συλλόγου Μουσικών σε άλλη περίπτωση θα γινόταν σύλληψη. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι  μπορεί να ενοχλούνται όταν παίζουμε μουσική το θέμα είναι να μην μας αντιμετωπίζουν ως επαίτες. Δεν είμαστε επαίτες. Στην επαιτεία εκμεταλλεύεσαι χωρίς να κάνεις τίποτα. Εμείς παρέχουμε έργο και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Μπορείς να παίξεις σε όλους για το τίποτα», ανέφερε ο Νίκος Γρηγοριάδης, μουσικός του δρόμου. Στη συνέχεια, οι μουσικοί έπαιξαν για όλους και επανέλαβαν ότι δεν είναι επαίτες και ούτε προσβάλλουν, όπως τους είπε ένας αστυνομικός. «Εμείς προσφέρουμε θέαμα, αρμονία και χαρά», τόνισαν χαρακτηριστικά.

 

Τέλος, έγινε ανάγνωση της τροπολογίας που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, Βασίλης Τσίρκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου, για την κατάργηση της δίωξης της επαιτείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.