Οδηγίες προς υποψήφιους μετανάστες

Τι να κάνετε για να προσαρμοστείτε πιο εύκολα


ΕΛΛΑΔΑ
1:06
10/09/2012
Οδηγίες προς υποψήφιους μετανάστες
8
loading

Η ανεργία, η αβεβαιότητα και η ελπίδα για μία καλύτερη ζωή οδηγούν πολλούς Έλληνες στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Ωστόσο, η φυγή από την πατρίδα είναι μία μεγάλη αλλαγή και κρύβει πολλές παγίδες. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει όποιος μεταναστεύει, ώστε να προσαρμοστεί πιο εύκολα;

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου Kellogg, το βασικό «κλειδί» για μία ομαλή μετάβαση από τη μία χώρα στην άλλη, είναι οι προσδοκίες. Όποιος έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απογοητευθεί. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός θα ξεφουσκώσει με την πρώτο εμπόδιο και η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε άλλη χώρα πρέπει να είναι αισιόδοξοι, αλλά όχι αιθεροβάμονες. Να έχουν ενθουσιασμό, αλλά και επιφυλάξεις.

Μια άλλη σημαντική συμβουλή έχει να κάνει με την κουλτούρα της νέας χώρας. Η μετοίκηση σε μία χώρα της Ευρώπης είναι σίγουρα πιο εύκολη από την αντίστοιχη στην Ασία π.χ. Όμως, δεν παύουν να υπάρχουν διαφορές και θα πρέπει να είναι κάποιος πρόθυμος, όχι να υιοθετήσει, αλλά να «αγκαλιάσει» ή έστω να αποδεχθεί την κουλτούρα της χώρας που τον υποδέχεται. Αν μπει στη διαδικασία του να βλέπει τα πάντα μέσα από το «φίλτρο» της πατρίδας του, έχει χάσει το παιχνίδι.

Άλλο καίριο στοιχείο είναι η γλώσσα. Είναι καλό να προσπαθήσει κάποιος να μάθει τη γλώσσα της νέας του χώρας. Δεν χρειάζεται να γίνει «προφέσορας». Οι απλές, καθημερινές φράσεις θα τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση και, το κυριότερο, η προσπάθειά του θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ντόπιους, οι οποίοι βλέπουν με «κακό μάτι» όσους αρνούνται να μάθουν τη γλώσσα.

Τέλος, ένα στοιχείο που δεν πρέπει να παραβλέψει όποιος θέλει να εργαστεί στο εξωτερικό είναι η προετοιμασία. Ευτυχώς, το ίντερνετ παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία στον υποψήφιο μετανάστη. Καλό είναι, λοιπόν, να μελετήσει κάποια tips για την καθημερινότητα, αλλά κυρίως για την εργασιακή κουλτούρα, ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Nick

  Και πάνω απο όλα μη ξεχνάς,από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στην άλλη χώρα,μετατρέπεσαι αυτόματα σε σκουπίδι

 2. avatar Γκιοζης Καρας

  Εγω θα συνιστουσα μαθηματα μεταναστευσης
  σε Νεοελληνες απο μεταναστες που ειναι ηδη
  στο Γιουχαρισταν.

  1. avatar John_Greco

   Δεν είναι τυχαίο το Καρα Γκιόζης εεε??

 3. avatar keith

  το βασικό είναι να πάει με χαρτιά... μην τον κλείσουν σε κανένα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών...

 4. avatar mitsambouras

  Επίσης να αποφεύγεται γειτονιές όπου συχνάζουν οι αντίστοιχοι χρυσαυγήτες.

 5. avatar vasilissssss

  εγώ θέλω να μεταναστεφσω στον άρη

  1. avatar ronny

   και έψαχνα κάποιον να μοιραστώ τα έξοδα 😛

 6. avatar Nick

  αναφερόμουν στην αυτόματη σου μεταμόρφωση απο "νόμιμο" πολίτη εδω,σε μετανάστη εκει.τουτέστιν,σκουπίδι. έτσι δε πάει;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει