Το πρώτο βήμα στη διαδικασία διεκδίκησης των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value αναμένεται να γίνει σήμερα, με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 300.000 ασφαλισμένων που έχουν στην κατοχή τους συμβόλαια με τις δύο εταιρείες.

Στη λίστα δεν θα περιληφθούν τα συμβόλαια που είχαν διακοπεί για κάποιο λόγο μέχρι την ημέρα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των δύο εταιριών, αυτά που έπαψαν να πληρώνονται και όσα είχαν λήξει.

Η διαδικασία των αποζημιώσεων αναμένεται να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια, λόγω αφενός της επαλήθευσης των δικαιούχων και των απαιτήσεων τους και αφετέρου της καταβολής των αποζημιώσεων από το Εγγυητικό Κεφάλαιο που θα συσταθεί.

Σε αμφισβήτηση τίθενται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν συνάψει με την εταιρία νομικά πρόσωπα, όπως ασφαλιστικά ταμεία και μητροπόλεις συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και οι διεκδικήσεις όσων έχουν στην κατοχή τους ασφαλιστήρια ζωής αλλά από τον έλεγχο του επόπτη χαρτοφυλακίου προέκυψε ότι τα χρήματα ουδέποτε εισέρρευσαν στα ταμεία.