Το φθινόπωρο σε βρίσκει να θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου και να φέρεις φρέσκο αέρα στον αγαπημένο σου χώρο. Είναι η εποχή που θέλεις να αναδιοργανώσεις το σπίτι και ιδιαίτερα τα δωμάτια που περνάς τις πιο σημαντικές στιγμές της ημέρας σου. Θέλεις να περνάς χρόνο με τους φίλους σου και να δοκιμάζεις νέες γεύσεις με την οικογένεια σου, σε ένα χώρο όπου η λειτουργικότητα και η άνεση έχουν τον πρώτο λόγο. Αν το μυαλό σου πάει κατευθείαν στην τραπεζαρία, δες πώς μπορείς να αναβαθμίσεις το στυλ του χώρου έξυπνα και οικονομικά ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο. Πριν όμως αρχίσεις να ξεφυλλίζεις το νέο κατάλογο της ΙΚΕΑ με τα 1.000 βασικά προϊόντα σε ακόμη χαμηλότερες τιμές, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Σίγουρα η αισθητική είναι σημαντική, ωστόσο δεν διαλέγεις μόνο με κριτήριο την εμφάνιση. Το πιο σημαντικό είναι να ταιριάζει η τραπεζαρία, δηλαδή κατά βάση το τραπέζι, στο χώρο σου. Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το μέγεθος του τραπεζιού, πόσους ανθρώπους είναι ικανό να φιλοξενήσει καθώς και το σχήμα του.

  • Ένα στρογγυλό τραπέζι προσδίδει στον χώρο μια κομψότητα και μια ευχάριστη αίσθηση και αποτελεί την ιδανική λύση για μικρούς χώρους.
  • Ένα ορθογώνιο τραπέζι αποτελεί την πιο συνηθισμένη επιλογή για την τραπεζαρία. Ταιριάζει συνήθως, σε μακρόστενους χώρους και μπορεί να εξυπηρετήσει πολλά άτομα.
  • Ένα τετράγωνο τραπέζι καταλαμβάνει μικρό χώρο, είναι ιδανικό για γωνίες τετραγωνισμένων δωματίων και βοηθάει να «χωρίσεις» ενιαίους χώρους.

Μια μοντέρνα και σωστά διαλεγμένη τραπεζαρία μπορεί να αποτελέσει κεντρικό σημείο έμφασης και να αναδειχθεί σε μεγάλη πρωταγωνίστρια. Ένα τραπέζι τραπεζαρίας είναι ωστόσο τόσο καλό, όσο και οι καρέκλες που το περιβάλλουν. Πώς θα επιλέξεις όμως τις κατάλληλες; Αν θέλεις να αισθάνεσαι πιο άνετα την ώρα που απολαμβάνεις το φαγητό του, τότε η καρέκλα – πολυθρόνα είναι ιδανική, ενώ συνδυάζει στυλ και πολυτέλεια. Μια ξύλινη καρέκλα με στιβαρή πλάτη και μίνιμαλ σχεδιασμό επιτρέπει στο βασικό πρωταγωνιστή, το τραπέζι να αναδειχθεί. Μια πλαστική καρέκλα με μεταλλικά πόδια δίνει μια ιδιαίτερη, μοντέρνα πινελιά στην τραπεζαρία, ενώ μπορείς να την στοιβάξεις μαζί με τις υπόλοιπες, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Η τραπεζαρία είναι ο χώρος που απολαμβάνεις με την οικογένεια σου το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό φαγητό. Είναι ο χώρος, που μαζεύεσαι με φίλους και συγγενείς σε γιορτές, γενέθλια και επετείους. Ως εκ τούτου, θέλεις μια τραπεζαρία που να εκπέμπει το στοιχείο της οικειότητας. Η διακόσμηση της τραπεζαρίας και η ανανέωση του χώρου μπορούν να σου αλλάξουν τη διάθεση. Δώσε ένα μοντέρνο τόνο στο χώρο όπου μαζεύεται η οικογένεια σου και κάνε την τραπεζαρία το πιο ενδιαφέρον διακοσμητικά δωμάτιο του σπιτιού. Πρόσθεσε στο τραπέζι σου ιδιαίτερα διακοσμητικά,  δώσε ένταση και χρώμα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η ΙΚΕΑ χαμηλώνει ακόμη περισσότερο τις ήδη χαμηλές τιμές της, με ουσιαστική μείωση πάνω από 10% σε πάνω από 1.000 βασικά προϊόντα, που μπορείς να ανακαλύψεις στις σελίδες του νέου καταλόγου και στο IKEA.gr. Με άπειρες ιδέες, λειτουργικές λύσεις και ολοκληρωμένη έμπνευση, ο νέος κατάλογος του ΙΚΕΑ θα σε βοηθήσεις να επιλέξεις το τραπέζι που ταιριάζει περισσότερο στο χώρο σου και να δημιουργήσεις γευστικές αναμνήσεις με τους φίλους και την οικογένεια σου.