Πριν ακόμα τεθεί υπό έλεχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στο Φουρνέ Χανίων , οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία ακόμα μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Μουρνιές ενώ απειλεί και το Μύρτος. Αργά το βράδυ οι φλόγες μαίνονταν σε τρία μέτρωπα. Το πρώτο στην περιοχή Μουρνιές, όπου επιχειρούσαν 17 οχήματα, 42 άνδρες της Πυροσβεστικής και 14 άτομα από το πεζοπόρο τμήμα.

Η δεύτερη εστία στην περιοχή Γδόγια, όπου βρέθηκαν 4 οχήματα και 8 άνδρες της Πυροσβεστικής ενώ η τρίτη κοντά στον Μύρτο όπου έσπευσαν 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με το cretalive.gr ίγες ρίψεις έκανε μέχρι να πέσει το σκοτάδι και τον πυροσβεστικό ελικόπτερο, που έφυγε από την φωτιά στα Χανιά, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα τρίτη αναμένεται να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης και δύο αεροσκάφη καναντέρ που έφτασαν γγια το σκοπό αυτό στο Ηράκλειο.

Στο «πόδι» όμως βρίσκονται φορείς και κάτοικοι και του Δήμου Βιάννου καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος η φωτιά να «χτυπήσει» και πάλι την περιοχή , αφού πολύ κοντά στα μέτωπα που μαίνονται βρίσκεται το πευκοδασος στο Συκολόγο

Να σημειωθεί ότι για μία ακόμα φορά το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν , ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες κατοίκων ότι θα μπορούσε να περιοριστεί η καταστροφή αν το ελικόπτερο έκανε πιο έγκαιρα ρίψεις νερού