Εισοδηματική ενίσχυση 300 ευρώ για μαθητές δημοτικού και γυμνάσιου

Όταν το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
8:20
01/08/2012
Εισοδηματική ενίσχυση 300 ευρώ για μαθητές δημοτικού και γυμνάσιου
6
loading

Τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα και παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό και στο γυμνάσιο (υποχρεωτικής εκπαίδευσης) προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί-μαθητή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου. Η εισοδηματική αυτή ενίσχυση παύει να καταβάλλεται μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και σε κάβε περίπτωση με την συμπλήρωση του 16ου έτους της ηλικίας του.

Όπως αναφέρει η απόφαση με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν τις αιτήσεις στο διευθυντή του οικείου σχολείου, ο οποίος εκδίδει ειδική βεβαίωση.

Οι αιτήσεις διαβιβάζονται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μετά την συγκέντρωση όλων των δικαιολογητικών από τα σχολεία που υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα αυτής, εκδίδει τη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, συντάσσει την κατάσταση πληρωμής, ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθεί στις οικείες Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.

Απαραίτητη για την διαδικασία είναι η βεβαίωση του διευθυντή δημόσιου σχολείου πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε.

Ακόμη, απαραίτητο είναι το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους (Έντυπου Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την Εφορία.

Οι παραπάνω δαπάνες δεν υπόκεινται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και βαραίνουν τους οικείους ειδικούς φορείς του προϋπολογισμού των περιφερειακών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar rocky21

  Τετοια \"Κοινωνικα μετρα\" καλο θα ηταν να μην τα ανακοινωναν καθολου, πρεπει καποτε να σταματησουν να παιζουν με την αξιοπρεπεια της ελληνικης οικογενειας....

 2. avatar d.zoitas

  3000 ευρώ το χρόνο είναι 250 ευρώ το μήνα. 300 ευρώ το χρόνο ενίσχυση = 25 ευρώ το μήνα. Δηλαδή θα πάνε στα 275 ευρώ το μήνα. Αυτά είναι. Βάλε και ζαμπόν βάλε και τυρί βάλε και σαλάμι. Βάλε και δυο σοκολάτες γάλακτος.

 3. avatar fofaki1972

  ε πειτε το ντε μπραβο μπραβο αυτο ηταν σωθηκαμε!!!!δηλαδη ενας με 6 παιδια που εχει εισοδημα 3200,00 εχει χρηματα δεν το εχει αναγκη!ευγε

 4. avatar σουπιά

  3000Ε δια 12 μηνες ισον 255Ε το μηνα.

 5. avatar Antaios

  Αμφιβάλει κανείς πως τα κριτήρια θα είναι τέτοια ώστε να αφορούν τους μετανάστες λαθραίους ή μη;

  1. avatar vandan

   Μην το λες. Μπορεί να αφορά και κάποιους μεγαλογιατρούς μεγαλοδικηγόρους, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Κάπου εκεί δηλώνουν στην εφορία. 😉

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει