Σοβαρό θέμα ανασφάλειας των κατοίκων αλλά και των εκατοντάδων τουριστών της Θάσου θέτει ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ με αφορμή ένα ακόμα περιστατικό διακομιδής ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Πρίνου – Θάσου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο δήμαρχος καταγγέλλει ότι την Κυριακή 15/7/12 παρά τη σαφή απόφαση της διοίκησης Νοσοκομείου Καβάλας υπήρξε άρνηση από την πλευρά του εφημερεύοντος ειδικού γιατρού του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης για διακομιδή από το λιμάνι της Κεραμωτής ασθενούς από τη Θάσο προς το Νοσοκομείο Καβάλας με γιατρό του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης. Αποτέλεσμα ήταν ο ασθενής να διακομισθεί τελικά στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας, χωρίς συνοδεία γιατρού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο όταν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στο Νοσοκομείο Καβάλας ασθενούς από τη Θάσο με οξύτατο καρδιακό επεισόδιο, η απάντηση του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης ήταν η ίδια. Το περιστατικό τελικά διακομίσθηκε με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Πρίνου, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του δυναμικού του κατά 50%, αφού, το ασθενοφόρο, ένας οδηγός κι ένας από τους τρεις εφημερεύοντες γιατρούς έφυγαν στις 24:00 και γύρισαν στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας.

Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Δήμου είναι αποφασισμένη να διαμαρτυρηθεί έντονα τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στο Υπουργείο Υγείας.