«Σημαντική» χαρακτήρισε, με γραπτή δήλωσή του με την οποία συνεχάρη όλους του υποψηφίους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη σημερινή ημέρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών.

«Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών» σημειώνει ο υπουργός «εισερχόμαστε στη δεύτερη φάση των εξετάσεων που είναι και η κρισιμότερη, η συμπλήρωση δηλαδή του μηχανογραφικού δελτίου. Είναι μια επιλογή που γίνεται με γνώμονα από τη μία τις προσωπικές προτιμήσεις και από την άλλη τις εθνικές ανάγκες και τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας για τις οποίες εργαζόμαστε.

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο ηλεκτρονικά ως την 5η Ιουλίου. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωσή του. Από πλευράς του υπουργείου έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων. Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των Λυκείων να συνεισφέρουν από την πλευρά τους στην ορθή ενημέρωση, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα».

Τέλος, ο υπουργός επισημαίνει ότι η διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου απαιτεί μεγάλη προσοχή, καθώς από την υποβολή του και μετά, δεν μπορεί να γίνει καμία διόρθωση ή αλλαγή περιεχομένου.