Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή προχωρούν αύριο οι έκτακτοι αρχαιολόγοι. «Μας οδηγούν στον επαγγελματικό αποκλεισμό», δηλώνει στο newsbeast.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Παναγιώτης Κουτής, εξηγώντας πως διεκδικούν την εξαίρεσή τους από τον περιορισμό του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού που δεν επιτρέπει την εργασία με την ίδια ειδικότητα στον ίδιο φορέα για πάνω από 24 μήνες.

Την αναγκαιότητα αυτή, λέει ο κ. Κουτής, την αναγνωρίζει και το υπουργείο Πολιτισμού εξ ου και είχε συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο άρθρο που προέβλεπε την εξαίρεσή τους. Το άρθρο αυτό όμως «κόπηκε» από το υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί προ ημερών στη Βουλή χωρίς αυτό.

Από την κινητοποίηση δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων ωστόσο θα υπάρξουν προβλήματα σε εργασίες που γίνονται παρουσία αρχαιολόγων, όπως τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχαιολόγοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στη Βουλή στις 11, την ώρα που το πολυνομοσχέδιο θα εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή.