Καταπέλτης το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας για το θάνατο του βρέφους από την Κοζάνη που συγκλόνισε την κοινή γνώμη τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθεωρητής διαπιστώνει σωρεία λαθών και παραλείψεων στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων Βέροιας και Ειδικών Παθήσεων και ζητά τις πειθαρχικές διώξεις των δύο διευθυντών των παιδιατρικών κλινικών και νοσηλευτών.

Τα συμπεράσματα της ΕΔΕ εστάλησαν στους διοικητές των νοσοκομείων Βέροιας, Ειδικών παθήσεων και Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκε το 13 μηνών βρέφος κατά την αγωνιώδη προσπάθεια των γονιών του να το σώσουν.

Ο επιθεωρητής κοινοποίησε τα συμπεράσματά του και στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετά τη μήνυση που έχουν καταθέσει οι γονείς του βρέφους.

Το άτυχο βρέφος είχε υποβληθεί σε εμβόλιο ηπατίτιδας και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Το περιστατικό δεν έγινε δυνατό να αντιμετωπιστεί στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, επειδή δεν διαθέτουν παιδιατρική κλινική και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα.

Ακολούθως, οι γονείς του το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, όπου το μωρό άρχισε να μελανιάζει και αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.