Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, εκφράζοντας την αντίθεσή της, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν «την πώληση των εταιρειών του Σιδηρόδρομου».

«Τώρα που ολοκληρώνονται τα έργα που πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός, γιατί ξεπουλούν και την ΕΕΣΣΤΥ μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Με διαδικασίες αδιαφανείς και χωρίς καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους – τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα – προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, με μοναδικό ενδιαφερόμενο για την εξαγορά της την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πιθανόν να γνωρίζει εκ των προτέρων την αποτιμώμενη αξία της» αναφέρουν.

IMG_5043 IMG_5042IMG_5044

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι σιδηροδρομικοί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει σήμερα 24ωρη απεργία.

Δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού ούτε και τα δρομολόγια του μετρό, στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας προς αεροδρόμιο. Δεν εκτελούνται επίσης δρομολόγια επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών, εκτός των 600 και 601, που θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της 24ωρης απεργίας (Παρασκευή προς Σάββατο) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα,χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Τα δρομολόγια των διεθνών αμαξοστοιχιών 360/361 μεταξύ Θεσσαλονίκης–Στρυμώνα-Προμαχώνα- Κουλάτα – Θεσσαλονίκη  και 334/335 μεταξύ Θεσσαλονίκης – Ειδομένης – Γευγελή – Θεσσαλονίκης, θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Το Σάββατο  09-06-2018, επόμενη ημέρα της 24ωρης απεργίας, θα καταργηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC82,730 μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος