«Άδικες οι διώξεις σε βάρος των εισαγγελέων που έδωσαν άδειες στον Κουφοντίνα»

Τι αναφέρει το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος


ΕΛΛΑΔΑ
18:28
04/06/2018
«Άδικες οι διώξεις σε βάρος των εισαγγελέων που έδωσαν άδειες στον Κουφοντίνα»
1
loading

Άδικες χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με ψήφισμα που εξέδωσε τις πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των εισαγγελέων που προήδρευαν του αρμόδιου συμβουλίου που χορήγησε δύο φορές άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε ομόφωνο ψήφισμα των γενικών αντιπροσώπων του 49ου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος χαρακτηρίζονται «απόλυτα άδικες οι πειθαρχικές διώξεις κατά των δύο καταξιωμένων και έγκριτων εισαγγελικών λειτουργών, που ως πρόεδροι του Συμβουλίου Αδειών, με ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου και σε διαφορετικές συνεδριάσεις του, χορήγησαν διήμερες τακτικές άδειες απουσίας στον καταδικασθέντα, για δολοφονίες και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες, κρατούμενο Δημήτριο Κουφοντίνα».

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης: «Η αλήθεια είναι ότι, με βάση τον σχετικό νόμο, η άδεια αυτή χορηγήθηκε με αρκετή καθυστέρηση - 16 χρόνια μετά την καταδίκη του - σε διπλάσιο δηλαδή από το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, ενώ κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμα.

Αλήθεια είναι επίσης ότι η πολιτεία νομοθετεί πάντα κατά συνείδηση, με ελεύθερη βούληση και οφείλει να ελέγχει την πιστή εφαρμογή των Νομοθετημάτων της.

Αν λοιπόν κρίνει ότι κάποιοι καταδικασθέντες για συγκεκριμένα αδικήματα επιβάλλεται να εξαιρούνται από κάποιας μορφής ευεργετήματα, οφείλει να το κάνει με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο. Το έχει κάνει άλλωστε με αρκετούς από τους νόμους που κατά καιρούς έχει νομοθετήσει.

Το έχει κάνει ειδικότερα και στον ισχύοντα νόμο περί χορήγησης αδειών, εξαιρώντας από αυτές τους καταδικασθέντες για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967, όπως επίσης και με το γνωστό "Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια"».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar εσείς

    που κρίνεται την δικαιοσύνη τι προσπαθείτε να αποφύγετε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει