Την αντίθεση τους σε κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται εξέφρασαν οι φορείς της Βέροιας σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, με αφορμή τα επεισόδια του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 53χρονου.

Στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι φορείς, αναδεικνύεται «η βούληση της τοπικής κοινωνίας να προστατευθεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να ζουν ειρηνικά».

«Στους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος, η ειρηνική και δημοκρατική Βέροια εκφράζει την αποστροφή της στους θιασώτες της τυφλής βίας και οι πολίτες ενωμένοι ορθώνουν τείχος απέναντι στους πρωταγωνιστές των βίαιων επεισοδίων, με ένα ηχηρό «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ». Ορθώνουν τείχος αλληλεγγύης στα θύματα της βίας και του τραμπουκισμού και ενωμένοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», επισημαίνεται.

«Καλούμε τους νέους συμπολίτες μας να γυρίσουν την πλάτη τους στα φαινόμενα βίας, και τους μεγαλύτερους να θυμηθούν και να θυμίσουν ότι ο τόπος λαβώθηκε σκληρά στο παρελθόν και η Δημοκρατία μπήκε στο γύψο μέσα από την έξαρση της βίας και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που καλλιεργήθηκε από κύκλους που επιβουλεύονταν την πρόοδο και την ευημερία του λαού προς όφελος ξένων δυνάμεων κι αλλότριων συμφερόντων (…). Η τοπική κοινωνία δεν θα μείνει άφωνη, ως άλαλος θεατής ενός έργου που γράφτηκε για να εξυπηρετήσει γνωστούς-αγνώστους και δεν θα ακολουθήσει το σύγχρονο μοντέλο του ανεύθυνου, σιωπηλού, εγωκεντρικού πολίτη», τονίζεται στο κείμενο των φορέων της Βέροιας.

Το «παρών» στην σύσκεψη έδωσε η δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.