«Καυτό» τετραήμερο με το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου, όμως, οι οάσεις δροσιάς για εσάς που θα κινείστε στον «φούρνο» της πρωτεύουσας υπάρχουν ώστε να δραπετεύσετε – έστω και στη σκέψη- από το μίνι καμίνι.

Πού μπορείτε να πάτε

Ο Εθνικός Κήπος: Με έκταση 158 στρέμματα, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Στην έκτασή του έχει προστεθεί και ο διπλανός κήπος του Ζαππείου και έτσι ο κάθε επισκέπτης μπορεί να περπατήσει σε ένα χώρο περίπου 288 στρεμμάτων.

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Συντάγματος ο Εθνικός Κήπος, αποτελεί την καλύτερη λύση για μια σύντομη στάση. Καφενείο, μικρός ζωολογικός κήπος, παιδική χαρά και βιβλιοθήκη, λιμνούλες και παγκάκια κάτω από τις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων, προσφέρουν λύση για μικρές δροσιστικές αποδράσεις.

Στο λόφο Στρέφη: Ο συγκεκριμένος πνεύμονας πρασίνου βρίσκεται στα Εξάρχεια. Έχει έκταση 48 στρεμμάτων. Εκεί υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, μία παιδική χαρά και ένα μικρό θέατρο.

Εκτείνεται σε 48 στρέμματα, έχει ύψος 168 μέτρα, ενώ κυρίαρχο στοιχείο στη βλάστησή του είναι το πεύκο. Στο λόφο Στρέφη υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, μία παιδική χαρά και ένα μικρό θέατρο.

Στο Λυκαβηττό: Η θέα από ψηλά είναι μοναδική. Εκεί μπορεί να πιει κανείς έναν καφέ στην καφετέρια που υπάρχει στην κορυφή και να κάνει μία βόλτα ή να κάτσει στα παγκάκια που υπάρχουν για να ξαποστάσει.

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

Στο πάρκο του Αντώνη Τρίτση: Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» βρίσκεται στη θέση με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης» στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ίλιου. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων. Σε αυτό το πάρκο υπάρχουν αρκετές λίμνες, υπάρχουν επίσης παγκάκια κάτω από τα δέντρα για να δροσίζονται οι επισκέπτες του και άλλα πολλά.