Απάντηση στη φημολογία που καλλιεργείται το τελευταίο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της Ημαθίας, ότι τα ελληνικά φορτηγά διεθνών μεταφορών δεν επαρκούν για την εξαγωγική διαδικασία των ροδάκινων στη Ρωσία και άλλες χώρες, έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για διαδόσεις και κινδυνολογία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς όπως αναφέρει τα ελληνικά φορτηγά αρκούν για την πραγματοποίηση του συνόλου του εξαγωγικού έργου σε οποιονδήποτε προορισμό.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο οποίος σύμφωνα με την ΟΦΑΕ προσκάλεσε σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χωρίς δυστυχώς τη συμμετοχή των Ελλήνων αυτοκινητιστών, οι οποίοι στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων Ελλάδος-Ρωσίας, ενέκριναν περίπου 2.000 άδειες φορτηγών για μεταφορές στη Ρωσία.

Η ΟΦΑΕ κάνει, επίσης, λόγο για «μεθοδεύσεις από διάφορους κύκλους που αποσκοπούν στην ανάθεση των σχετικών μεταφορών σε μολδαβιανά, σκοπιανά και άλλα οχήματα τρίτων χωρών, που βρίσκονται από καιρό στην περιοχή Ημαθίας σε αναμονή, χωρίς να έχουν έρθει έμφορτα στην Ελλάδα για να δικαιούνται πραγματοποίηση εξαγωγικής μεταφοράς».

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο και να θέσει τέρμα στα τυχοδιωκτικά, όπως αναφέρει, σχέδια όσων επιδιώκουν να φέρουν τους αγρότες παραγωγούς σε αντιπαράθεση με τους Έλληνες αυτοκινητιστές, που τους στήριζαν και τους στηρίζουν παρά τις αντίξοες συνθήκες, ιδίως σήμερα που η οικονομική κρίση μαστίζει αφόρητα και τους δύο κλάδους.