Χωρίς νερό είναι από χθες το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εξαιτίας της διακοπής υδροδότησης που προκάλεσε η νεροποντή, με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα υγιεινής και υγειονομικής ασφάλειας.

Για το θέμα αυτό επικοινώνησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, Αεροπαγίτης Αντώνης Τσαλαπόρτας, με τη διοίκηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Η εταιρεία, κατόπιν αιτήματος του πρώτου, ανέλαβε να αποστείλει μπουκαλάκια με εμφιαλωμένο νερό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των δικαστηρίων.

Παρά τα προβλήματα υδροδότησης, τα ακροατήρια του Πρωτοδικείου και του Εφετείου διεξήχθησαν κανονικά σήμερα, ενώ το ίδιο συνέβη με το σύνολο των υπηρεσιών των δικαστηρίων.

Σε ό,τι αφορά τυχόν ζημιές σε υλικοτεχνικές υποδομές από τη σφοδρότατη βροχόπτωση, ο κ. Τσαλαπόρτας είπε «αντέξαμε», τονίζοντας ότι δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, την πορεία αποκατάστασης της υδροδότησης στο πολεοδομικό συγκρότημα παρακολουθεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ο οποίος ενημερώνεται για τα προβλήματα που προέκυψαν στην πόλη.