Ειδικός πραγματογνώμονας θα ελέγξει τη φονική νταλίκα που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό το πρωί της Τετάρτης 40 λεπτά μετά τις 5.

Ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, που ανέλαβε τον οδηγό της νταλίκας, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ότι ο οδηγός του ανέφερε πως δεν μπορούσε να ελέγξει το όχημα. «Το αυτοκίνητο δεν άκουγε» είπε ο οδηγός όπως επεσήμανε ο δικηγόρος.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον γιο του αλλά και τον αδερφό του σε τροχαία.

Ο δικηγόρος έκανε εκ νέου αναφορά στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας στο σημείο, ενώ επεσήμανε ότι μεταξύ άλλων οι πινακίδες της νταλίκας αντιστοιχούσαν σε άλλο φορτηγό και όχι σε αυτό με το οποίο κυκλοφορούσε και ανέγραφε η άδεια κυκλοφορίας του.

Σημειώνεται ότι το αλκοτέστ έδειξε ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ.

«Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντούβαλος και πρόσθεσε: «Πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί».

Το περιστατικό έγινε στον Κηφισό στο ύψος του ΙΚΕΑ και στο ρεύμα προς Πειραιά. Όπως κατέγραψαν κάμερες από παρακείμενες επιχειρήσεις, ξαφνικά, η νταλίκα εντελώς ανεξέλεγκτη έσπασε τα προστατευτικά στηθαία, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και δίπλωσε.

Το ένα αυτοκίνητο κυριολεκτικά το πέρασε από πάνω και το άλλο το εμβόλισε με δύναμη, εκσφενδονίζοντάς το στα κιγκλιδώματα.

Τραγικός απολογισμός, δύο άντρες νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματίας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Αττικό Νοσοκομείο».

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαινε ένας 60χρονος με την 34χρονη κόρη του και στο άλλο ένας 65χρονος. Και για τα τρία θύματα χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση απεγκλωβισμού από άντρες της Πυροσβεστικής, αφού τα αυτοκίνητα είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή του τροχαίου: