Την εταιρεία ΔΡΟΜΕΑΣ βράβευσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με το ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ EMAS 2010 της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 25 Νοεμβρίου 2010. Επίσης, η Επιτροπή EMAS του ΥΠΕΚΑ έχει προτείνει την εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ και για το Ευρωπαϊκό Βραβείο EMAS 2010, στην κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων.

Τα φετινά βραβεία EMAS επικεντρώθηκαν στη θεματική ενότητα «Αποδοτικότητα στη χρήση φυσικών Πόρων» . Η σημαντική αυτή ευρωπαϊκή αναγνώριση επιβραβεύει την μακρόχρονη προσπάθεια της ΔΡΟΜΕΑΣ στην χρήση ανανεώσιμων ή ανακυκλώσιμων υλικών, στην τροποποίηση των παραγωγικών διεργασιών και συστημάτων μέσω επενδύσεων σε καθαρές τεχνολογίες, στην αξιοποίηση στερεών αποβλήτων ξύλου για παραγωγή θερμικής ενέργειας, στην εφαρμογή μεθόδων επεξεργασίας λυμάτων καθώς και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις. Άλλωστε το σύνολο της περιβαλλοντικής πολιτικής της εταιρίας πιστοποιείται μέσα από την εφαρμογή Διεθνούς αναγνώρισης των  εξής Περιβαλλοντικών προτύπων: ISO 14001: 2009 Σύστημα PEFC, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο, EN 45011 EMAS σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κανονισμό 761/2001