Την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας προκάλεσε η απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της παθολογικής του κλινικής, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών της.

Για υποστελέχωση κάνει λόγο στο ΑΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, επισημαίνοντας ότι έχουν απομείνει μόνο δύο παθολόγοι στο νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει μια περιοχή 50.000 κατοίκων, αλλά και γειτονικούς νομούς, όπως αυτοί της Φλώρινας και της Έδεσσας.

«Το πρόβλημα προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της Δυτικής αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο αυτό το μήνα δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Επιπλέον, καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές και δεν μπορούσαν να γίνουν διορισμοί, δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν οι δύο θέσεις επικουρικών παθολόγων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο. Έτσι, ελήφθη η απόφαση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται από το γενικό νοσοκομείο Κοζάνης ως τις 31 Μαΐου. Εξάλλου, τέσσερις ασθενείς της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου διακομίστηκαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο των Γρεβενών» σημείωσε η κ. Μπούρτσου.

Τόνισε δε ότι ακολούθησαν, και δικαίως, όπως είπε, αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν ο Δήμος Εορδαίας και ο Ιατρικός Σύλλογος της περιοχής, οι οποίοι σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου είχαν επικοινωνία με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να επαναλειτουργήσει η παθολογική κλινική.

Ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές, το Σαββατοκύριακο και σήμερα, δρομολογήθηκε η λύση της συμμετοχής ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες, από σήμερα μέχρι τα τέλη του μήνα, οπότε αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του διορισμού επικουρικών παθολόγων.

«Στηρίζουμε το νοσοκομείο και είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμο του πυρήνα του, της παθολογικής κλινικής, έστω και για μια ημέρα» σημείωσε από την πλευρά της η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, που ενημερώνει απόψε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις.