«Ασύστολα ψεύδη» και «επαναστατική γυμναστική» καταλογίζουν στην ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) οι ιδιοκτήτες των σχολείων, σχετικά με την γνωμοδότηση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την εξομοίωση του μισθού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με των συναδέλφων τους του δημοσίου.

Στην απάντηση τους οι ιδιοκτήτες κατηγορούν την Ομοσπονδία πως «με την επαναστατική γυμναστική που έκανε επί εξάμηνο στις πλάτες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε δύσκολους καιρούς, κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα» και σήμερα καταγγέλλει «ακόμα και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επειδή ομόφωνα αποφάσισε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να πληρώνονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, και τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη που δέχθηκε τη γνωμοδότηση».

«Ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έδωσε την απάντηση που παλαιότερα ομόφωνα είχε δώσει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το Πρωτοδικείο Αθηνών και τρεις Καθηγητές Πανεπιστημίου με γνωμοδοτήσεις τους. Όλοι αυτοί, κατά τη γνώμη τους, δε γνωρίζουν να διαβάζουν τους νόμους και μόνον οι συνδικαλιστές της ΟΙΕΛΕ μπορούν, οι οποίοι ακόμα και σήμερα πληρώνονται, χωρίς να διδάσκουν, από τον κρατικό προϋπολογισμό απλώς για να συνδικαλίζονται», αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των σχολείων και τονίζουν: «Ο υπουργός κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης είχε υποχρέωση να αποδεχθεί την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία συμφωνεί και με όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων».