Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών του Δημοσίου, για το ζήτημα του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος.

Με πανό που γράφουν «Κάτω τα χέρια σας από τα Β.Α.Ε. βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, θα τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ» και «Φτάνει πια, αντοχή τέλος», οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κτίριο της Πανεπιστημίου 37 στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες διεκδικούν:

Κατοχύρωση του ανθυγιεινού επιδόματος – Μη περικοπή του από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα. Επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους, χώρους, κλάδους ή ειδικότητες, που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, κοινωφελούς εργασίας). Την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο δημόσιο και την ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες σε χώρους επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χωρίς την πληρωμή επασφάλιστρου. Να εκπροσωπηθούν οι εργαζόμενοι στη 17μελή «επιτροπή» που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος.

IMG_2873 IMG_2872 IMG_2871

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος, Κατερίνα Καμπόσου