Κυκλοφορεί «καρκίνωση της πατάτας»

«Καμπάνακι» για τους παραγωγούς


ΕΛΛΑΔΑ
15:52
27/04/2012
Κυκλοφορεί «καρκίνωση της πατάτας»
9
loading

Να μην φυτεύουν πατάτες Νευροκοπίου καλούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές μετά τον εντοπισμό του επιβλαβούς οργανισμού Synchytrium Endobioticum.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση-προειδοποίηση η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην οποία, όπως μεταδίδει το cretalive.gr, αναφέρει τα εξής:

«Διαπιστώθηκε για πρώτη φορά στην χώρα, ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum που προκαλεί ασθένεια γνωστή και ως ‘’καρκίνωση της πατάτας’’ σε δείγμα φυτών πατάτας με κονδύλους από καλλιέργεια πατάτας στην περιοχή Δ.Δ. Περιθωρίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum, είναι επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και σύμφωνα με το ΠΔ 365/2002 (ΦΕΚ 307 Α΄/ 2002) σε συμμόρφωση προς την οδηγία 69/464/ΕΟΚ του συμβουλίου καθορίζονται μέτρα εξάλειψης».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει αρκετές ποσότητες πατάτας για κατανάλωση από το Νευροκόπι Δράμας, παρά του ότι σε κάθε σακί αναγράφεται στο ταμπελάκι που φέρουν «Απαγορεύεται η φύτευση» υπάρχει πιθανότητα μερικοί καλλιεργητές επαγγελματίες ή ερασιτέχνες να φυτέψουν πατάτες από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ελέγχει επισταμένως τις καλλιέργειες της πατάτας στην περιοχή και έχει λάβει μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης των μολυσμάτων από τα προσβεβλήμένα χωράφια σε άλλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar vasilis

  καρκινο οι πατατες συφιλη το λαδι και ισπανικη γριπη τα οσπρια πρεσπων . τι αλλο θα πουν οι οσφυοκαμπτες

 2. avatar kiekeboe

  ώπα ώπα !!! πέσανε τα κέρδη μεσολάβητων και αμέσως "καρκινομένη" έγινε η κακομοίρα η πατάτα .......καρκίνος - κουβέντα που δυστυχώς τους πιο πολλούς μας έχει τρομοκρατησει ..........οπως και το ηλεκτρονικό τσιγάρο που μόλις απαγορεύτηκε τα τσιγάρα σε πακέτο όλα ως δια μαγείας φθηνύνανε....ε ρε για τι μας εχουνε περάσει τον φτωχό λαό αυτοί οι κεφαλαιούχοι μπιζνεσεμεν ?

 3. avatar Gina

  ελεγα κι εγω,αραγε με πιο τροπο θα τους σταματησουν και νατο,αρρωστησαν οι πατατες

 4. avatar Aris

  Δεν έγινε κακιά η πατάτα για βρωση . Έγινε για φύτευση. Ας μη βλέπουμε παντού συνωμοσίες! Ας κόψουμε λιγάκι τις αστυνομικές ταινίες αν δεν μπορούμε να τις φιλτραρουμε

 5. avatar katerina807

  ναι εντελώς τυχαία τους έπιασε η ευαισθησία και τις πούλησαν -χάρισαν στον κόσμο ??? τυχαίο? δυστυχώς δεν νομίζω αν και ελπίζω να κάνω λάθος !! !

  1. avatar laros

   Και χωρις γραμμη απο το κομμα !!!

  2. avatar aep15

   γεωπόνος 2

 6. avatar bikh

  ναι εντελώς ξαφνηκα η πατατα νευροκωπειου εγινε κακια...
  τυχαιο?????
  δε νομιζω...!

  1. avatar aep15

   γεωνπονος 1

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει