Παροχή εκπτώσεων στα τιμολόγια ή και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για ένα διάστημα ζητεί ο Γιάννης Μίχας από τη ΔΕΗ για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Αίγινας και ιδίως εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από την πολυήμερη διακοπή ρεύματος στο νησί.

Η επιστολή του κ. Μίχα εστάλη στη ΔΕΗ λίγες μέρες μετά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αίγινα και κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Ανεξάρτητα από το εάν η ΔΕΗ ΑΕ φέρνει ή όχι αντικειμενική ευθύνη για τη βλάβη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πράγματι η διοίκηση και οι
εργαζόμενοι της Επιχείρησης κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την
αποκατάσταση των βλαβών, τονίζει στην επιστολή του ο κ. Μίχας, οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες της Αίγινας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν μεγάλες. Όχι μόνο εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, αλλά και εξαιτίας του προβλήματος υδροδότησης που αντιμετώπισαν αναπόφευκτα όσες περιοχές υδροδοτούνται μέσω αντλιοστασίων, όπως στην περιοχή της Σουβάλας, της Αγίας Μαρίνας, του Μεσαγρού και αλλού.

Ο κ. Μίχας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη ζημιά που υπέστη η Αίγινα στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού, που αποτελεί αιμοδότη της τοπικής οικονομίας και μάλιστα στην καρδιά της θερινής περιόδου και σε μια περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης για την κοινωνία.

Οι απώλειες κερδών για τη ΔΕΗ θα είναι μικρές συγκριτικά με τα οικονομικά της μεγέθη και σε καμία περίπτωση ισοϋψείς της βλάβης και της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πολίτες του νησιού, καταλήγει ο κ. Μίχας, τονίζοωντας πως υπάρχουν περιθώρια αποδοχής της πρότασης της Νομαρχίας, ανεξάρτητα από το εάν κάποιοι πολίτες ή φορείς έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά εναντίον της.