Στην κανονική ηλεκτροδότησή της επέστρεψε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Πέμπτης η Αίγινα, έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών που οδήγησε στην απόγνωση κατοίκους και φορείς του νησιού.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ωστόσο, σύμφωνα με το aeginaportal.gr, πως η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να γίνεται με σύνεση.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Αίγινας Νίκος Γιαννούλης, από τη ΔΕΗ υπήρχε η πληροφορία πως αποκαταστάθηκε η λειτουργία του ενός αγωγού που είχε υποστεί βλάβη και από χθες επισκευαζόταν.

Σύμφωνα με το aeginaportal.gr, επικουρικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν και οι γεννήτριες και οι αρμόδιοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις φορτίσεις του δικτύου. Αν διαπιστωθεί υπερφόρτιση σε κάποιο τομέα του δικτύου, η ΔΕΗ θα προβαίνει σε διακοπές.

Οι συνέπειες είναι σε κάθε περίπτωση μεγάλες για το νησί που βρέθηκε εν μέσω διακοπών της ηλεκτροδότησης στην πιο τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και τους τουρίστες να ακυρώνουν τις διακοπές τους. Ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά της ΔΕΗ ενώ εξώδικο αναμενόταν να στείλει σήμερα και ο Δήμος.