Στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας μεταφέρονται τις τελευταίες ημέρες- και νύχτες- αρκετοί κάτοικοι της Αίγινας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οι οικογένειες ηλικιωμένων και ανθρώπων με προβλήματα υγείας τους μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας, το οποίο διαθέτει κλιματισμό, καθώς ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας τους λόγω της ζέστης.

Όπως γράφει το aeginaportal.gr, το κτήριο του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό, που αποτελεί τον επίσημο κλιματιζόμενο χώρο στον πίνακα της Νομαρχίας Πειραιά για την Αίγινα, δεν έχει γεννήτρια και έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια συγκυρία όπως αυτή που περνάει το νησί τις τελευταίες ημέρες.

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον της ΔΕΗ και παντός υπευθύνου κατέθεσε η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας. Η μηνυτήρια αναφορά αποφασίστηκε σε σύσκεψη του μεγαλύτερου επαγγελματικού φορέα του νησιού, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για τους επαγγελματίες της Αίγινας, μετά τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν προκύψει από τις πολυήμερες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος από της ΔΕΗ.