Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση της αναστολής των προσλήψεων στην Σάμο των 500 ανέργων μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το πρόγραμμα εκτελούσε η ΜΚΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ η οποία έχει αναρτήσει τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων, τους απορριπτέους καθώς και τον προσωρινό πίνακα προσληφθέντων αλλά κατόπιν εντολής του αρμόδιου υπουργείου αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες μέχρι τον ορισμό της νέας κυβέρνησης.

Όσοι εκ των υποψηφίων είδαν τα ονόματά τους στον πίνακα των αποτυχόντων έσπευσαν να καταθέσουν ενστάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν αφού υπάρχει η προθεσμία βάση του ΑΣΕΠ για την υποβολή εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, o υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος κ. Κουρούτος απάντησε ότι λόγω της αναστολής του προγράμματος αναστέλλονται οι διαδικασίες ενστάσεων και αποδοχής προσλήψεων. Η προθεσμία θα ισχύει από την ημέρα της επίσημης έντυπης ανάρτησης στα γραφεία του Αρχιπελάγους, στα ΚΕΠ και στους Δήμους.

Όσον αφορά τους καταλόγους αυτοί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κουρούτου δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Ωστόσο προβληματισμός υπάρχει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης όπου δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και περίμεναν τις προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες ενόψει της θερινής περιόδου.