Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η ενίσχυση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της με θέμα: «Η έμφυλη διάσταση της κρίσης».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Τομέα Ισότητας των Φύλων της ΕΝΠΕ και την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, «η Ελλάδα θα αρχίσει να αφήνει πίσω της την κρίση όταν η κοινωνία θα αρχίσει να ξαναβρίσκει την ισορροπία της, τις σταθερές της», με την αποκλιμάκωση της ανεργίας, τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, με την ενίσχυση μισθών και συντάξεων κ.α.

Αναφερόμενος στην αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Αγοραστός έκρινε επιβεβλημένο να γίνει πράξη το σύνθημα που χρησιμοποιούσαν οι σουφραζέτες στη Μεγάλη Βρετανία διεκδικώντας το δικαίωμα των γυναικών να ψηφίσουν «deeds, not words» (πράξεις, όχι λόγια) και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι «ισχυρές Περιφέρειες σημαίνει και πιο αποτελεσματική στήριξη των γυναικών στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά».