Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα κελιά στις φυλακές Δομοκού, όπου όχι μόνο έχουν εξαντληθεί τα κρεβάτια που υπήρχαν μέσα σε αυτά, αλλά και τα στρώματα τα οποία ρίχνονταν στο δάπεδο για να φιλοξενήσουν τους κρατούμενους.

Ήδη, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν μια ιδιότυπη διαμαρτυρία και από σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, δεν πρόκειται να δεχθούν άλλους κρατούμενους από οποιαδήποτε εισαγγελία και να αποσταλούν (αντίθετα θα επιτρέπουν τα επισκεπτήρια, τις επισκέψεις συνηγόρων και τις μεταγωγές).

Οι υπάλληλοι περιγράφουν μια ασφυκτική εικόνα μέσα στη φυλακή, η οποία ουσιαστικά είναι έτοιμη να «εκραγεί», αφού δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ακόμη και οι στοιχειώδεις ανάγκες των κρατουμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι, η φυλακή του Δομοκού έχει τη δυνατότητα σε ακραίες καταστάσεις να φιλοξενήσει στα κελιά και σε κρεβάτια 600 κρατούμενους. Όμως αυτή τη στιγμή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο, καθώς στη φυλακή βρίσκονται 700 κρατούμενοι από τους οποίους 100 κοιμούνται σε στρώματα στο δάπεδο.

Μάλιστα οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι τώρα τελευταία δεν υπάρχουν πλέον ούτε στρώματα –ή ορισμένα από αυτά έχουν χαλάσει και δεν έχουν αντικατασταθεί.