Ανεπιφύλακτα καταδικάζει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας την παρέμβαση που έκαναν το βράδυ της Παρασκευής αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κ. Γιαγτζόγλου

«Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τέτοιες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται και για οποιονδήποτε στοχοποιούν» αναφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην ανακοίνωση τους δηλώνοντας την συμπαράσταση τους τόσο στον γ.γ. όσο και την οικογένεια του. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι «η έλλειψη πολιτικής είναι η μήτρα της αυτοδικίας. Όταν επιλέγουμε την κατά περίπτωση καταδίκη της μάλλον την ενισχύουμε και ενδεχομένως μερικώς να την νομιμοποιούμε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ενημερωθήκαμε για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα έξω από το σπίτι του κυρίου  Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και ακούσαμε από τον ίδιο τις βάσιμες ανησυχίες του. Καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα τέτοιες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται και για οποιονδήποτε στοχοποιούν. Δηλώνουμε ειλικρινά ότι εμείς τουλάχιστον κατανοούμε απόλυτα την θέση του και συμπαραστεκόμαστε τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του.

Ο στόχος μας ωστόσο σε αυτό το δελτίο τύπου ξεπερνά την τυπική καταδίκη και μάλιστα για αυτονόητα πράγματα, αλλά επεκτείνεται στην ανάγκη να ερμηνεύσουμε τέτοια φαινόμενα και να προσδιορίσουμε τα γενεσιουργά τους αίτια γιατί έτσι θεωρούμε ότι εκπληρώνουμε το πραγματικό μας καθήκον.

Λένε λοιπόν, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σκοινί. Όταν όμως το σκοινί έχει να κάνει με την έλλειψη πολιτικής τότε όχι απλά πρέπει να μιλάμε για αυτό, αλλά να μην μιλάμε για τίποτα άλλο.

Η έλλειψη πολιτικής είναι η μήτρα της αυτοδικίας. Όταν επιλέγουμε την κατά περίπτωση καταδίκη της μάλλον την ενισχύουμε και ενδεχομένως μερικώς να την νομιμοποιούμε.

Για εμάς λοιπόν η επιλογή πολιτικής για τον εργασιακό μας χώρο και η διαμόρφωση των συνθηκών που θα διευκολύνουν την εφαρμογή της είναι μονόδρομος. Ενημερώνοντας τόσο καιρό τώρα για το τι πραγματικά συμβαίνει στον εργασιακό μας χώρο προειδοποιούσαμε και για το που θα καταλήξει. Δυστυχώς κάποιοι μας αμφισβήτησαν, κάποιοι άλλοι μας κατήγγειλαν και κανείς τους τελικά δεν μας πίστεψε. Νους ορά και νους ακούει. Διερωτώμεθα έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ;

Υ.Γ. : «Κάλιο γλίστρα στον δρόμο τον δικό σου, παρά στου άλλου να είσαι ορθός»