Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Υγείας Γιώργου Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδου αντίστοιχα χτες.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η ναυτιλία και η ναυτεργασία έχουν μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα και δήλωσε ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων συζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις στα πλαίσια του εφικτού και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών, που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το ταμείο των ναυτικών, αλλά και προγράμματα που αφορούν την ανεργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Για τον Οίκο του Ναύτου, ανέφερε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, προσθέτοντας ότι έχει γίνει επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και ότι δεν υπάρχει θέμα για τους εργαζόμενους.

«Είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε», δήλωσαν χτες μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ. Αυτό που ζητούν είναι οι έγγραφες δεσμεύσεις ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.